Foto: Marcus Vilson
#ibsilly

20-åring får chansen i högstaligan i Schweiz

ANNONS

Efter en tuff säsong med missat U19-spel och utlåning till allsvenskan väntar nu ett utlandsäventyr för SSL-talangen.

20-åriga talangen Jack Sundling har spelat med Jönköping i SSL det tre senaste säsongerna. Tanken var också att han skulle spela U19-VM i Fredrikshamn 2023 men ett par veckor innan mästerskapet åkte han på dubbla nyckelbensbrott. En skada som gjorde att han missade chansen att spela VM och när han väl kom tillbaka till spel igen i höstas, efter att ha missat hela försäsongen och säsongsinledningen med JIK, så lånades han ut till allsvenska Fagerhult Habo, för att hitta formen och självförtroendet igen. Något han lyckades med. 

Men det blir inte spel varken i Jönköping eller Fagerhult kommande säsong trots att han har kontrakt med Jönköping fram till 2026. Istället blir det spel i schweiziska högstaligan med Waldkirch-St.Gallen, som bytt namn till till Wasa St. Gallen.

– Det kommer att bli ett äventyr, det får man säga. Det kommer att bli skitkul att få den här möjligheten, att spela minst en säsong i ett annat land. Det är något jag har haft som en dröm. Att flytta dit ser jag både som en stor möjlighet innebandymässigt och för mig som person. Jag tror att jag kommer att växa otroligt mycket av det. Det var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till, säger Sundling till Jönköpings Posten

I slutet på juli flyttar backen ner till alplandet och han kommer att bo med två jämnåriga lagkamrater, en från Schweiz och en från Finland. Laget han ska spela för hade en tuff säsong som slutade med att de fick kvala sig kvar i högstaserien. Så till kommande säsong är det inte bara namnet man bytt ut utan man har även bytt ut hela tränarstaben och många spelare för att göra en nysatsning mot att ta sig till slutspel. 

– De vill framåt och behövde göra stora förändringar för att göra det. Så som de har byggt upp det nu och som de pitchade in det till mig, så kommer det att gå framåt. Det var därför jag hoppade på det här skeppet också. Det är något jag vill vara med på…det är ungefär åtta månader jag kommer att vara borta, åtta månader där jag kan utvecklas som spelare och få ett äventyr. Det är en chans jag måste och vill ta.

Jönköpings IK

Nyförvärv

Anton Svanberg, back (Lerum)

Filip Smutný, forward (Liberec)

Eddie Swärdh, forward (KFUM Jönköping)

Isac Holmer, forward (KFUM Jönköping)

Walter Dahlström, forward (KFUM Jönköping)

Alessio Mura, målvakt (Köniz)

Filip Lindrud, forward (egna led)

Oliver Staiger, forward (egna led)

Jacob Jensen, center (egna led)

Elliot Johansson, back (egna led)

Martin Cermak, back (Tatran Stresovice)

Förluster

Melker Hemmingberg, forward (Linköping)

Martin Glimberg, back (Nässjö)

Dennis Svensson, forward (Husqvarna)

Oliver Lindén, back (Hovslätt)

Alexander Gustavsson, målvakt

Jack Sundling, back (utlånad till Wasa St. Gallen)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

 

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: