Foto: Idrottsfoto
SSL (Herr)

Zarins om att stanna i SSL: "Spännande satsning i Kalmarsund"

ANNONS

Målvakten Pontus Zarins följer inte med Karlstad ner i allsvenskan till nästa säsong. Han fortsätter istället med SSL-spel i Kalmarsund nästa säsong.

Pontus Zarins gjorde sin första säsong i SSL med Karlstad den gångna säsongen. För klubbens del blev det nedflyttning direkt men nu är det klart att Zarins inte följer med ner i allsvenskan utan han fortsätter istället i Kalmarsund. Han själv säger att flytten känns bra och att det ska bli kul att spela i ett topplag. Zarins har haft chansen att flytta till ett SSL-lag tidigare men säger att han velat vara en del av Karlstads resa upp till högstaserien. 

– Jag har trivts så bra i laget. Det har varit väldigt kul att spela i Karlstad och vi har varit ett väldigt tight gäng. Det har varit som att man har spelat med sina bästa kompisar. Vi hade hela tiden målet att gå upp från allsvenskan och vi var väldigt nära många gånger vilket gjorde det svårt att lämna innan vi tog oss dit, säger Pontus Zarins till Innebandymagazinet. 

Efter att ha varit med på hela Karlstads resa upp till SSL så känner han själv att det ska bli kul att fortsätta sin karriär i Sveriges högsta innebandyserie. 

– Jo det är klart det känns bra. Det ska bli spännande att testa något nytt och testa lite i ett topplag också, så det ska bli roligt. 

Han fortsätter också och säger att timingen för en flytt var väldigt bra nu. 

– Ja det är klart, men det var ändå ett svårt beslut. Som sagt så trivs jag väldigt bra och har spelat i Karlstad väldigt länge. Men någonstans kände jag att timingen funkade väldigt bra på det privata planet också. 

Zarins personligen har stått för en bra första säsong i SSL men känner sig inte riktigt nöjd när han blickar tillbaka på den nyligen avslutade säsongen. 

– Väldigt blandade känslor, personligen så var det en av mina bästa säsonger men det är alltid svårt att vara nöjd när det slutar med att man åker ur. Jag tycker att under stora delar av säsongen så spelar vi tillräckligt bra för att hålla oss kvar men vi vinner lite fel matcher så det är tråkigt. 

I Kalmarsund kommer Zarins till lite av en nysatsning, de har tappat flera spelare, bland annat målvakten Kalle Bending som precis blivit klar för Falun, och de kommer också ha en ny sportslig ledning till nästa säsong.  

– Det känns som att dom gör en spännande satsning i klubben med nya spelare och ny tränare. Det känns också som en väldigt proffsig och seriös miljö runt hela föreningen. Det var det som tilltalade mig och även när de berättade vad de hade för syn på mig som spelare och vilken roll jag skulle kunna ha i laget. Allt kändes väldigt tilltalande och jag var ner och hälsade på och gillade staden, det var mycket som kändes bra, säger Zarins. 

Han fortsätter att berätta att det fanns flera alternativ med i bilden. 

– Det fanns lite andra anbud också, på samma sätt fanns Karlstad alltid med i bilden. Det har varit svårt att bestämma sig faktiskt men nu när beslutet är taget så känns det väldigt bra. 

Inför första säsongen med nya klubben är också målsättningarna väldigt tydliga. 

– Steg ett nu är att vi vill ta oss till semifinal. De har åkt i kvarten två år i rad och som jag har förstått det så vill man ta sig steget längre till att börja med. Sen väl där så kan ju allting hända. Det blir spännande att se hur vi får ihop det med en ny spelartrupp under nya tränare. Det känns väldigt spännande. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: