JAS-bloggen

Presenterats för två klubbar inom en månad - förklarar nu: "Inget lätt beslut"

ANNONS

Pixbos killar har senaste tiden presenterat flertalet starka tillskott inför hösten, där man på nytt ses som en favorit och säkerligen siktar på att försvara guldet man tog för drygt en månad sedan.

Senast i raden att presenteras är Karl-Casper Ramsdal, även omnämnd som ”KC”. KC som den gångna säsongen spelade JAS samt div 2 i Kärra, men som även fick chansen i division 1 via en dubbellicenser. Först med Floda, men som sedan blev Zenith under andra halvan av säsongen.. - Denna säsongen har varit en lärorik säsong. JAS spelet i Kärra har varit otroligt roligt med tanke på hur bra det ändå gick, tråkigt att vi fick Pixbo i playoff matchen bara med tanke på hur bra vi var just då. Div-1 spelet var i början av säsongen svajigt och spelade inte så mycket, men när jag senare av säsongen spelade med Zenith gick det väldigt bra för min del får jag säga trots resultaten på vissa matcher, säger han till bloggen.

Och det var just Zenith som han presenterades för först, inför kommande säsong där föreningen dels satsade på ett återtåg till division 1, men även ett starkt JAS-lag. - Eftersom jag redan hade en fot inne i Zenith med några matcher i deras div 1 spel föll valet på Zenith ganska enkelt. Speciellt med den satsningen som var tänkt.

Nu har det alltså svängt och den tilltänkta övergången till Zenith, har istället blivit en flytt till Pixbo där han nu ska spendera tiden framöver. - Det var inget lätt beslut att ta kan jag säga. För det första hade jag som vi redan nämnt tackat ja för att vara delaktig i Zeniths satsning, men saker och ting förändrades längs med vägen och så kom Pixbo på tal. Efter mycket snack med ledare och tränare i de olika föreningarna, och mina föräldrar så beslutade jag mig för att göra en provträning i Pixbo. Är oerhört tacksam för att min ledare i Zenith lätt mig provträna i Pixbo för det öppnade mina ögon lite mer. Jag kände ganska direkt att spelet, ledare och spelare passade mig bra. Även att det finns ett motstånd som sätter press på mig möjliggör för mig som spelare att utvecklas.

Pixbo är ett lag som han mött flertalet gånger om senaste åren och därmed har bra koll på, även om han bara varit ”utifrån” och motståndare tidigare. - Jag har alltid sett fram emot matcherna där vi haft Pixbo som motståndare, man har vetat att det blir bra tuffa matcher. Pixbo är en stark organisation som tar sig långt i det mesta dom ställer upp i. Det kommer inte bli lätt att leva upp till de förväntningar alla har på Pixbo, men det ska bli väldigt roligt att anta utmaningen och jag tror att jag kan göra det bra.

I Pixbo så finns det chans till både match och träning i flertalet olika miljöer. Division 1 och JAS är några exempel, men även division 3 samt SSL. - Tanken är såklart att jag ska satsa mycket iår på min innebandy och försöka utvecklas så mycket som möjligt. Tanken är väl att träna mellan 1-2 gånger per dag mellan måndag-torsdag, på fredagar ha en morgonträning samt antagligen en JAS-match. På helgerna spela 1-2 matcher beroende på när matcherna är. Kommer ta vara på all ledig tid jag har helt enkelt.

Utöver han själv har man presenterat namn som Wilmer Eurén, Hugo Lord, Arwid Hedlund, Joel Djäknestam och Adam Pettersson. Spelare som antingen har eller kommer spela stadslag och rankas högt inom distriktet. Det råder ingen tvekan om att Pixbo kommer ha ett starkt lag och att konkurrensen överlag ser ganska tunn ut, utöver Partille främst samt Lindås. - Det blir ju såklart lite tråkigt iår när JAS-serien ser lite svagare ut. Tror att med tanke på Partilles resultat i USM iår är dom nog ett av de bättre lagen. Samma med Lindås som det gick bra för i JSM och med tanke på deras nyförvärv tror jag dom kan vara utmanande också i år. Samtidigt är JAS bara en bonus för mig iår, det som kommer gynna mig i Pixbo är seniorspelet och de möjligheter jag kan få där.

Med största garanti så kommer Pixbo ta sig vidare från gruppspelet utan att behöva förta sig och det gäller att man växlar upp sen när det vankas tuffare matcher längre fram på säsongen. - Att vara favoriter är inte alltid det bästa och lättaste, det kommer att bli tufft att leva upp till de förväntningarna. Vi kommer inte kunna slappna av en sekund, vi kommer behöva vara på tårna och ha fullt fokus på allt vi gör. Träningar, samlingar, innan, under och efter match. Jag tror som sagt ändå att det finns lag i förbundet som kan ställa upp och ge oss motstånd. Seriespelet är som sagt bara förberedelser inför JSM som vi siktar på att ta guld i iår igen.

Vad vill du utveckla hos dig själv nu kommande säsong?

  • Det jag främst valde Pixbo för är för att jag kan utvecklas enormt i den föreningen. Kollar man vilka talanger dom utvecklat sen innan så är jag väldigt taggad på att just få känna på de själv. Den träningsmiljön jag kommer ha där i jas men främst senior innebandyn är något som blir svårt att hitta någon annanstans. Kollar man på just ett speciellt område jag vill utveckla är det nog mitt försvarsspel. Jag som inte är den största spelaren på planen behöver ett bra försvarsspel för att kunna hålla en hög nivå. Det är det jag kommer lägga lite mer fokus på som jag diskuterat med tränarna i Pixbo.

Om du skulle få ändra en säsong med JAS och upplägget kommande säsong, vad skulle det vara? - Om man kollar jämfört med förra säsongen tyckte jag de var tråkigt med bara ett play-off i just våran serie. Jag spelade i kärra då och vi förlorade våran play-off match med 7-4 mot Pixbo som senare gick och vann JSM guld. Tyckte att vi förtjänade ett till försök efter den matchen att ta oss till JSM slutspelet. Så det jag hade ändrat på är att ge lagen som förlorar sin play-off match ytterligare chanser att ta sig till festen. Ett längre play-off system helt enkelt.

Den här artikeln handlar om: