#ibsilly-nytt
Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Sveriges största talang 2014 lägger klubban på hyllan

ANNONS

Efter tre säsonger i SSL och fyra säsonger i allsvenskan med Visby och Sirius meddelar 26-åringen att elitkarriären är över.

2014 utsågs Kasper Broby som Sveriges största talang av Innebandymagazinet. Efter tre år på RIG Umeå fortsatte karriären i Visby där Broby spenderade tre säsonger. Efter det gick flyttlasset till Uppsala och Sirius där Broby spelat de fyra senaste säsongerna. Men nu meddelar klubben att Broby lägger elitklubban på hyllan vid 26-års ålder. Så här skriver föreningen på sina sociala medier:    

Tack för allt Kasper 

Efter 92 matcher där han stått för 143 poäng varav 93 mål 50 assist så kommer Kasper inte att ingå i den blåsvarta truppen säsong 24/25, då han saknar motivation till fortsatt elitspel.

Vi tackar vår kapten och föredöme både på och utanför planen för fyra fina säsonger i Sirius och önskar dig all lycka i framtiden.

Dörren kommer att stå på glänt om du skulle ändra dig!

Stort tack för dessa 4 år Kasper!

Broby om sin tid i Sirius:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla lagkamrater, ledare, funktionärer och sponsorer för min tid i Sirius. I med och motgång under mina fyra säsonger har vi stått där tillsammans och jag är evigt tacksam över att ha fått vara en del av Siriusfamiljen.

 

IK Sirius IBK

Nyförvärv

Arvid Hansson, center (Gävle)

Emil Thorwid, back (Växjö)

Förluster

Samuel Kihlström, back

Leo Wadell, center (slutar)

Kim Nyberg, back

Kasper Broby, forward (slutar)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: