Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Bäckstedt öppnar upp om det svåra #ibsilly-valet

ANNONS

Landslagsstjärnan stod i valet och kvalet om hon skulle fortsätta med Endre eller byta till Kalmarsund.

Ellen Bäckstedt är en av de största stjärnorna i Svenska Superligan och en av de största poängmaskinerna. Den gångna säsongen hade 24-åringen SSL:s tredje bästa poängsnitt med 2,5 poäng per match. 

Storstjärnan satt på ett utgående kontrakt och det var länge oklart vart hon skulle spela kommande säsong. Många SSL-lag var ute efter hennes tjänster och det ryktades länge om att det stod mellan en fortsättning i Endre eller en övergång till Pixbo eller Kalmarsund. Men relativt tidigt uttalade sig Bäckstedt om att hon kokat ner sina val till en comeback i moderklubben Kalmarsund eller en fortsättning i Endre. 

– Som jag har sagt tidigare har jag en bra kontakt med Kalmarsund och jag vet att de har höga ambitioner och stora visioner, det har absolut varit intressant. Men samtidigt kom jag till ett beslut att jag inte riktigt är redo att flytta dit ännu. Jag känner mig inte färdig här på Gotland, och då blev det Endre, säger Bäckstedt om sitt val till Hela Gotland

Stjärnan erkänner för tidningen att det varit en jobbig tid då hon dels funderat på sin skada och hur hon ska komma tillbaka från den men framförallt att det är väldigt många som dragit i henne och undrat hur hon tänker. Eftersom hon själv har vacklat fram och tillbaka och inte vetat vad hon vill har det varit tufft att svara på alla frågor om sin framtid. 

Bäckstedt agent gick ut i en intervju och sa att Endre hade erbjudit “störst och bäst lösningar för framtiden” något som Bäckstedt förtydligar för Hela Gotland, vad det innebär.

– Bra fråga, men det har väl varit detaljer i kontrakt, lag och ledarstab, livet runt omkring och allting som ska klaffa. Vi har haft bra diskussioner. Tillsammans har vi kommit fram till det bästa beslutet för mig och min innebandykarriär. Jag känner att Endre har gjort satsningar framåt som jag vill vara med på.  

Satsningarna på laget som Bäckstedt nämner är tre offensiva nyförvärv som är tänkt att avlasta Bäckstedts tunga ansvar på att producera poäng. Det är tre utländska spelare i Milla Nordlund, Seraina Fitzi och Anja Wyss som är klara. 

Endre IF

Klara in:

Milla Nordlund, forward (TPS Åbo)

Seraina Fitzi, center (TPS Åbo)

Anja Wyss, forward (Wizards Bern Burgdorf)

Klara ut:

Ellen Westberg, målvakt (Kalmarsund)

Anna Moberg, back (fick inte nytt kontrakt)

Tove Sandelin, forward (tar en paus)

Lovisa Girfalk, forward (Karlstad)

Malin Lindgren, forward (Täby)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

 

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: