Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

U19-landslagsforward byter SSL-lag

ANNONS

Klar för värsta rivalen: "Kan ha 100 procent fokus på innebandyn"

Nowa Veteläinen Lindgren, född 2005, gjorde i år sin första fulla SSL-säsong bärandes Faluns tröja. Forwarden, som är fostrad i Trollhättanlaget IBK Elfhög, har tillhört Falun de tre senaste säsongerna där hon varvat med spel i Superligan, allsvenskan, division 1 och JAS.

18-åringen fanns dessutom med i U19-VM som nyligen spelat, där representerade hon Finland – Veteläinen Lindgrens pappa är nämligen finsk.

Tidigare under säsongen utmärkte sig Veteläinen Lindgren även i JSM, där togs hon ut i tredjefemman i Innebandymagazinets all star-lag från turneringen.

Nowa Veteläinen Lindgren Foto: Magnus C Lydahl

Nu står det klart att hon valt att lämna Falun, detta för spel hos lokalrivalen KAIS Mora.

– Jag fick en bra känsla direkt när jag pratade med KAIS Mora och de berättade att de tror på mig. Den fina känslan stärktes efter att jag besökte KAIS Mora och gänget där. Sen att helheten som KAIS Mora erbjuder mig gör att jag kan ha 100% fokus på innebandyn, det kommer att hjälpa mig till nästa steg i min utveckling.

Anders Forsberg, ordförande i KAIS Mora:

– Nowa är en snabb och rivig forward som jobbar stenhårt i närkamperna. Hon levererar passningar och gör sig fri för väggspel väldigt bra. En spelare som gillar att gå rakt på mål. Hon har erfarenhet från spel i SSL och kommer att kunna utvecklas vidare i rödsvart omgivning.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Seger för IBF Falun med 7-4 mot Malmö FBC Efterlängtad seger för IBK Lund – bröt förlustsviten mot Kais Mora IBF Falun vann borta mot IBK Lund Malmö FBC vände underläge och vann Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK

Den här artikeln handlar om: