Superligan

Startar supporterinsamling – så mycket vill man dra in

ANNONS

Pengainsamling startas för att stärka Dalens trupper inför SSL-säsongerna.

IBK Dalen är dubbla nykomlingar i SSL, både damerna och herrarna tog nyligen steget upp till Superligan efter fyra respektive ett år i allsvenskan.

Nu har ett projekt dragits igång, inspirerat av hockeyallsvenska laget Björklöven. För att stärka de båda lagens trupper så startar initiativtagaren Kristian Rågfelt igång en supporterinsamling där målet är att dra in 200 000 kronor till IBK Dalen.

– Det är inte samma summor som i hockeyn, och det är både till dam- och herrlag. Det kan hjälpa Urban (Karlsson, klubbdirektör) att dra ett kort ur rockärmen, säger Rågfeldt till Västerbotten-Kuriren.

"Ska vi ta in någon spelare så ska den göra oss bättre"

Urban Karlsson om initiativet:

– Det är en fin summa för oss och den skulle absolut hjälpa oss och det är vi tacksamma för. Vi tycker att vi har bra trupper som det är nu och ska vi ta in någon spelare så ska den göra oss bättre, säger han till tidningen.

Hittills har damlaget värvat målvakten Sara Wallberg från Täby och forwarden Clara Lindblom från Gamla Stan, medan herrlaget inte presenterat något nyförvärv hittills.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: