Foto: Per Wiklund
Herrettan

Nekas elitlicens - tre nya lag klara för herrettan

ANNONS

Tre nya lag har fått en plats i herrettan på grund av tre olika anledningar.

Kvalet till herrettan är över sedan flera månader tillbaka men trots det så har tre nya lag fått ta steget upp i den lägsta förbundsserien den senaste tiden och det beror på tre olika anledningar. Vilka lag som flyttas upp bestäms av en vakanslista som baseras på lagens resultat i kvalspelet till herrettan. 

Först så uppstod det en vakant plats i herrettan på grund av den geografiska låsningen som finns i norra serien. Den platsen fick IBK Lockerud Mariestad som stod först på vakanslistan.

Sedan drog sig nykomlingarna KFUM Jönköping ur serien och då fick tvåan på vakanslistan Per-Ols IBF den platsen. 

Idag meddelade Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott att man beslutat att utesluta IBF Falun Utveckling för att de inte kommer att beviljas elitlicens. 

IBF Falun Utveckling har såväl muntligen som via inskickat styrelseprotokoll daterat 7 maj 2024 meddelat Svenska Innebandyförbundet (SIBF) att föreningen saknar ekonomiska förutsättningar för att deltaga i spel i förbundsserie säsongen 2024/25. Föreningen kommer därmed inte skicka in handlingar för att ansöka om elitlicens för säsongen 2024/25, skriver Tävlingsutskottet bland annat i sitt beslut. 

Faluns plats i herrettan erbjöds då till trean på vakanslistan, som var Strömsbro. Men de valde att tacka nej till uppflyttning. Då gick istället förfrågan till fyran på listan som var Vinbergs IBS, som valde att tacka ja. 

Så IBK Lockerud Mariestad, Per-Ols IBF och Vinbergs IBS spelar i herrettan kommande säsong. 

För IBF Falun Utveckling, som hade lag i allsvenskan både på herr- och damsidan denna säsong väntar nu spel i herrtvåan respektive damettan kommande säsong. De båda lagen har även blivit uteslutna från svenska cupen 24/25.  


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

Den här artikeln handlar om: