Foto: Rönnby och Per Wiklund
#ibsilly

Framtiden oklar för talangen efter SSL-avhoppet

ANNONS

Det är oklart om en av Värmlands största talanger kommer spela någon innebandy kommande säsong efter den tuffa säsongen i Rönnby.

20-åriga Sofie Andersson är en av Värmlands största talanger. Som 16-åring blev hon värvad från Kristinehamn till allsvenska Hagfors. Efter tre starka säsonger i allsvenskan så fick SSL-laget Västerås Rönnby upp ögonen för Andersson och värvade in henne på en dubbellicens i slutet på fjolårssäsongen. 

Andersson fick testa på spel i två matcher i SSL och på dem gjorde hon ett mål och en assist. Så inför den nyss avslutade säsongen så värvade Rönnby in forwarden permanent. 

Sofie blev vi omedelbart fästa vid efter att ha sett henne spela med Hagfors. Hon är stor, stark, teknisk vinnarskalle som är skicklig 1vs1 & i passningsspelet. Jag har höga förhoppningar om henne på sikt & det ska bli kul att se hur snabbt hon kan komma in i allt. Hon visade spännande tendenser i de två matcherna hon var med i år, sa tränare Andreas Harnesk i samband med värvningen. 

Men det blev aldrig någon speltid för Andersson i SSL, hon står registrerad för 10 matcher i IBIS men hon fick inte spela en enda minut. Istället fick hon spela 17 matcher med Rönnbys divisionettlag, där hon gjorde 59 poäng. Men det var SSL som Andersson ville spela och därför valde hon att sluta träna med SSL-laget vid årsskiftet och bara spelade matcher med divisionettlaget för de hade ont om folk. 

– Det känns jättetråkigt. Jag kom dit för att få spela och slå mig in i SSL och tyckte det kändes kul, men det blev tvärt emot. Jag hade en dialog hela tiden med tränaren, men vid nyår slutade jag träna, säger Andersson till Värmlands Folkblad.

Den unga talangen vet inte hur hennes innebandyframtid ser ut i dagsläget men Värmlands två bästa lag Karlstad(SSL) och Skoghall(allsvenskan) försöker att värva in henne. För tidningen berättar hon att hon pratat med Karlstad men att hon när tveksam till att hon vill lägga den tiden igen som SSL tar. Så framtiden är fortfarande oklar.

– Det kan man säga. Jag spelade division 1, men det var inte så kul innebandy kände jag. Jag har en del kompisar runt om i Värmland som spelar och gemenskapen lockar mer än själva innebandyn. Man är van att ha det runt sig och det blev tomt utan det. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Den här artikeln handlar om: