#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Fem spelare stannar i Växjö – men han lämnar

ANNONS

Fortsatt hög aktivitet hos smålänningarna: "Viktiga och självklara spelare i ett teambygge som sätts ihop för att kunna gå hela vägen"

SSL-laget Växjö, vars säsong tog slut i SM-semifinalen mot Storvreta, kommer med flertalet silly-nyheter.

Man berättar att inte mindre än fem spelare förlängt sina kontrakt med klubben: Victor Hansson, Emil Nyh, Linus Pettersson, Ludvig Öberg och Niklas Ramirez. Där sticker den sistnämndes namn ut då han länge placerades hos rivalen Storvreta, men det blir istället en fortsättning i Växjö.

– Alla dessa spelare har jag sett som viktiga och självklara spelare i ett teambygge som sätts ihop för att kunna gå hela vägen. Victor och Linus som tillhör stommen i Vipers och viktiga kulturbärare. Emil Nyh som tillhör framtiden. Öberg som är en offensivt farlig rightback, svåra att finna. Och sist men inte minst, Ramirez som är en av världens bästa defensiva backar men som faktiskt har massor av offensiva kunskaper kvar att visa SSL-publiken, säger sportchefen Erik Eskils i ett pressmeddelande.

"En av Sveriges största talanger" lämnar

Samtidigt så lämnar också en spelare laget, detta i form av Emil Thorwid. 20-åringen anslöt för två säsonger sedan från Sirius men väljer nu att vända tillbaka till samma klubb.

– Att Emil Thorwid vill återvända till Uppsala har jag stor respekt för. En av Sveriges största talanger som hamnat lite i kläm i ett väldigt bra lag. Emil har utvecklats massor under dessa två år och är väldigt omtyckt av spelarna. Men det är ett faktum att han haft väldigt lite speltid hos oss och att han nu måste hitta en plats där han får mera matchtid. Jag är övertygad om att vi kommer att få se mer av Emil framöver, säger Eskils.

Emil Thorwid Foto: Idrottsfoto

Växjö silly season 2024

Nyförvärv

Filip Stjernberg, center (Kalmarsund)
Michal Dudovic, forward (Wiler-Ersigen)
Jonathan Nilsson, forward (Rychenberg)
Eemeli Akola, back (Classic)
Santtu Strandberg, målvakt (Falun)

Förluster

Manuel Maurer, forward (Rychenberg)
Tommy Bolin, forward (Grasshopper)
Philip Fox, back (Linköping)
Marcus Ekengren, center
Viktor Kastengren, målvakt
Emil Thorwid, back (Sirius) 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: