3v3-VM
3v3-VM

Chocken: Sverige förlorar 3v3-finalen mot Lettland efter straffar

ANNONS

Lettland historiska värdsmästare i 3v3-VM: Vinner över Sverige i finalen med 10-9 efter straffar.

Sveriges herrar tog sig till finalen av det historiska första 3v3-världmästerskapet i Lathis, Finland. I finalen ställdes man mot Lettland som skulle visa sig vara en specialist av spelformen, faktum är att båda deras anmälda lag tog sig till semifinal där de ställdes mot varandra.

Letterna skulle också bjuda på en klassisk "chockstart" i finalen mot Sverige där de gick upp i en 5-1-ledning när drygt sju minuter var spelat av matchen. 

Matchen blev därefter svängig och målrik, Sveriges kvittering kom först i slutminuterna när man gjorde 8-8. Kort därefter gick man också upp i en 9-8-ledning men letterna hann kvittera med åtta sekunder kvar och tog därmed matchen till straffar.

I straffläggningen skulle Lettland visa sig vara starkast, de gjorde mål på samtliga tre straffar samtidigt om Sverige satte sina två första men missade den tredje, något som innebar VM-guld till Lettland som vinner finalen med 10-9 efter straffar.

Du kan se hela straffläggningen i spelaren ovan.


TV: Sveriges superfemma gör mål efter 23 sekunder mot Finland

Mira Markström, Isabell Holm, Ellen Lundin, Moa Kareståhl och Thea Ernberg bildar tillsammans en riktig superfemma för Sverige i U19-VM.


Den här artikeln handlar om: