Artikelfoto: Per Wiklund
#ibsilly

Viktiga backen lämnar Rönnby – skriver på för SSL-konkurrent

ANNONS

21-åringen klar för sitt tredje lag i Superligan: "Det känns som ett ungt och spännande lag som kan ta nästa steg"

Warberg har varit ett av de mer aktiva lagen under årets silly season. Från RIG Umeå har man värvat Nelly Cerina samt tvillingarna Roos, Klara och Vera, och från SSL-konkurrenten Kalmarsund tog man in etablerade forwarden Clara Hellgren. 

Nu presenterar hallänningarna sitt femte nyförvärv till kommande säsong. Fån SSL-konkurrenten Västerås Rönnby tar man in backen Alma Karlsson.

Karlsson, som är född 2003, har spenderat de två senaste säsongerna hos västeråsarna men SSL-debuten kom i Jönköpings tröja, en klubb hon representerade mellan 2020 och 2022.

– Det är mycket glädjande att Alma väljer spel i Warberg kommande säsonger. Alma är enormt bra defensivt genom att läsa spelet, sin motståndare, använda sin räckvidd och spela tufft, säger Warbergs manager Jonas Gustafsson i ett pressmeddelande.

Alma Karlsson Foto: Per Wiklund 

21-åringen har spelat till sig en stor roll i Västerås Rönnby, när Innebandymagazinet betygsatte samtliga spelare inför slutspelet i skala 0-100 hade bara Ellen Rännar ett högre betyg (84) bland Rönnbys backar än just Karlssons (83).

De tre senaste säsongerna har backen snittat närmare elva poäng i grundserien.

– Offensivt har Alma tagit kliv de senaste säsongerna och jag är övertygad om att hon har potential att bli ännu mer delaktig i spelet med boll. Jag upplever Alma som en trygg och positiv person med en förmåga att koppla på en stor tävlingsinstinkt, fortsätter Gustafsson.

"Känns som ett ungt och spännande lag som kan ta nästa steg"

Alma Karlsson lämnar därmed ett Rönnby som slogs i toppen av årets serie för spel i Warberg som i sin tur slutade tia i serien.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för Warberg och att ha landat i ett beslut. Jag ser fram emot att flytta till västkusten och börja spela i Warberg. Laget känns som ett härligt gäng och jag fick ett bra första intryck av klubben. Det känns som ett ungt och spännande lag som kan ta nästa steg, säger Alma Karlsson.

– Mina förväntningar på säsongen är att komma in i laget och att få vara med och bidra till att Warberg går till sitt första slutspel. Mina personliga mål för nästa säsong är att utvecklas och bli en bättre innebandyspelare inom främst mitt offensiva spel.


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: