Herrettan

Lockeruds gratisbiljett: "Trodde dem inte till en början"

ANNONS

Lockerud fick den sista herrettan-platsen då det blev en vakant plats.

Lockerud Mariestad har under säsongen tillhört herrar division 2 västra götaland under säsongen, där man med 1 omgång kvar knep seriesegern mot tippade ettan Fagerhult Habo Ungdom. 

Playoffen till H1 började mot seriefyran Tygriket där man vann enkelt med 2-0 i matcher, där det blev 20-4 i målskillnad. Playoff 2 blev en lite mer rysare där man mötte Fagerhult Habo Ungdom. Där blev det lite tigthare där man tillslut vann på hemmaplan i sista avgörande matcher. 

I sista playoffet mötte man Örebro SK som blev klara för herrettan efter match 3. Där förlorade man med 2-1 i matcher där man tillslut inte kom tillräckligt nära i sista perioden. 

En lång kvalserie som man trillade på målsnöret fick man veckan efter beskedet att en vakant plats i herrettan fanns och erbjöds till laget som tackade ja. Extra kul för föreningen med detta är att deras herrjuniorer även fick gå upp i division 3. 

Vi tog oss en intervju med Lockeruds William Envall som stod bakom 7 av 9 mål mot Örebro SK och har föreningen som moderklubb:   

Hur har säsongen varit?

– Säsongen har ändå känts bra, personligen fick jag en liten trög start i början av säsongen där jag hade högre krav på mig själv. Men jag tycker att det gick bättre ju mer in i säsongen jag kom, och tyckte att jag avslutade på ett bra sätt. 

– Vi som lag har känt att vi hade kunnat ge mer när det gäller våra målsättningar, men jag tycker ändå att vi ska vara nöjda, vi vann grundserien och tog oss till en sista avgörande match i kvalet! Utöver det så har vi gått igenom en process där vi behövt utveckla många områden och detaljer i vårt spel. Vi har varit ett rätt så ungt lag, så vi unga har tagit mycket lärdom av vår tränare och de äldre i laget!

Hur gick tankarna och taktiken inför kvalen? 

– Inte mer än att vi ska spela vårt spel, jobba hårt för varandra men framförallt att ha riktigt roligt ute på planen!

Hur var det att göra sitt första kval? 

– Det var roligt att spela mycket innebandy på så kort tid! Jag är inte den som klagar på att säsongen förlängs ytterligare någon månad. Förra året kollade jag alla kvalmatcher från läktaren, så att få vara med och göra skillnad på planen betyder mycket

När och hur fick ni reda på att ni fått en plats i H1?

– Det kom verkligen som en överraskning, vi fick reda på det fredagen 12 april. Jag hade precis slutat skolan när några nära lagkamrater skrev till mig att vi gått upp till div 1. Jag trodde dem inte till en början, så jag kollade vår lag chat och då hade vi fått ett långt meddelande från vår sportchef där han förklarade hur och varför vi gått upp. 

Hur var känslan ? 

– Till en början när vi förlorade så var jag oerhört ledsen, jag fick känslan av orättvisa på ett sätt eftersom jag visste att vi hade mer att ge i den avgörande matchen. Men när beskedet kom att vi gått upp trots förlusten så var känslan obeskrivlig, jag blev extremt glad och kände en lättnad trots att vi inte säkrade platsen på innebandyplanen. Målet med säsongen har alltid varit att gå upp till division 1, så att vi fick bocka av den målsättningen tillslut kändes hur bra som helst!

Hur var det att ladda om mellan kvalen, första vann ni relativt enkelt, andra var mot kanske er största hot i serien och sen möta ett lag från ett helt annat distrikt? Och hur har du personligen laddat om mellan matcherna? 

– Vi visste vad som skulle krävas. Det är en intensiv period med mycket innebandy så återhämtning, att sova och äta bra är väldigt viktigt samt att vi ska ta match för match. I första matchserien mötte vi Tygriket, ett lag vi hade ganska svårt mot i serien där vi gick in i kvalet med 1 vinst i sudden och en oavgjord. Vi behövde verkligen sätta grunderna, vilket vi gjorde, då vi vann med 12-4 hemma och 0-8 på bortaplan! I andra matchserien mötte vi ett tufft Fagerhult U. Jag tyckte att vi hade bra koll på dem inför matcherna då vi vunnit med rätt så klara siffror mot dem i serien, så det gällde bara att inte ta något förgivet. De bjöd upp till tre roliga och tuffa matcher, men jag tycker att det är vi som visar mest karaktär och att det är det som blir avgörande tillslut. 

– I den sista matchserien så möter vi Örebro SK, ett lag vi inte hade så bra koll på då de spelade i en annan serie. I första matchen spelade vi hemma, vi gör en bra första period där jag tycker att vi styr spelet och leder rättvist. Vi går ner oss i andra och tredje, vi spelar inte så som vi kommit överens om, skjuter för mycket i täck och låter Örebro komma in i matchen alldeles för enkelt. Örebro var bra, men det var inte en 2-7 match i mina ögon. I match 2 borta i Örebro så tycker jag att vi vinner rättvist om man kollar på helheten. Matchen var upp och ner, men jag tycker att vi var det laget som ville vinna mest tillslut. I den tredje och avgörande matchen så kom ingen riktigt upp i nivå, Örebro var det bättre laget och vann välförtjänt. 

– Jag har försökt att äta och sova bra. Det har blivit mycket återhämtningspass och rehab då jag hade lite skador under kvalet. Jag har inga speciella matchrutiner mer än att jag alltid äter ett paket gifflar innan match.

Du har ändå varit en viktig spelare för laget hur har det varit? 

– Jag har försökt ha det roligt ute på planen och bidra med det jag kunnat. Mina lagkamrater har verkligen underlättat och gjort det möjligt för mig att bidra till bästa sätt! 

Vad tror du krävs från ert håll för att bli kvar i H1?

– Det gäller att vi kör en tuff försäsong nu i sommar för att sätta grunderna direkt. Samt gnugga mycket detaljer i vårt spel så vi är redo till säsongsstart!


TV: Sveriges superfemma gör mål efter 23 sekunder mot Finland

Mira Markström, Isabell Holm, Ellen Lundin, Moa Kareståhl och Thea Ernberg bildar tillsammans en riktig superfemma för Sverige i U19-VM.


Den här artikeln handlar om: