SolidSport Floorball Cup

SolidSport Floorball Cup startar idag: "Kul att köra igång"

ANNONS

Idag startar SolidSport Floorball Cup - Summer Games och Falun kommer att fyllas med massor av innebandyentusiaster,

Första dagen av SolidSport Floorball Cup - Summer Games är här och lag från stora delar av Sverige är med och deltar. De flesta lagen tar med flera lag i olika ålderskategorier och andra tar med sig enbart ett lag. Cupansvarige Joacim Svensson berättar om sina känslor inför turneringen. 

– Det känns lite nervöst, men det ska bli otroligt kul att välkomna alla lagen idag när vi kör igång, men som sagt är det lite nervöst innan cupen drar igång. Men det ska bli kul att köra igång, säger Svensson till Innebandymagazinet. 

Cupen har totalt 174 lag anmälda fördelade på 84 föreningar från olika delar av Sverige, men också från Norge, Finland och Tjeckien. Svensson berättar känslan över att så många lag är med och spelar. 

– Vi är ju snudd på 150 lag och det är kul att vi når dem siffrorna. Det är kul, därför att det blir en sån tillväxt, då det blir mycket lag och mycket spridning rent geografiskt. Så det är otroligt kul. Sen är det utmaningar på oss också och för mig som arrangör att leverera till de 150-lagen. Så det är kul det är mycket utmaningar för oss som arrangörer med att fixa allting runt omkring. 

Som tidigare nämnt har föreningar från Norge, Finland och Tjeckien anmält sig för spel i SolidSport Floorball Cup, Varav laget från Tjeckien, Finland och ett lag från Norge tar med sig flera lag i olika ålderskullar. Svensson beskriver hur det känns att ha med internationella lag till turneringen. 

– Det är också otroligt kul om vi kan välkomna lite internationellt motstånd. Förra året hade vi med ett lag från Schweiz och då hade vi inga norska lag såvitt jag kommer ihåg. Men finska lag har vi haft. Vi har haft en stark tradition i den här cupen att ha lag som är internationella och det bidrar till en extra krydda till de svenska lagen som kommer hit. De har stor chans att få möta internationellt motstånd och det bidrar till en extra krydda och extra stil eller nu vad man ska säga, men extra krydda framförallt. 

Cupen drar igång idag och lagen är påväg till Falun för att spela. Svensson får frågan vad arrangörerna har för förväntningar på turneringen. 

– Förväntningarna är allting kommer att flyta på. Vi har förberett allt det här under en lång tid och i cupledningen så kommer det vara jag och en stab bestående av tre andra personer som är själva ledningen under cupen. Sen har vi flera funktionärer som jobbar i sekretariat, i receptionen och i café och liknande. Våra förväntningar är att det ska bli en bra turnering som vi hoppas ska flyta på från start till mål och i turneringen vi hade i vintras var det inga hinder som gjorde att det inte kunde flyta på. Så vi har höga förväntningar på att allting ska flyta på och att allting ska funka och att det blir en riktigt bra turnering för lagen som kommer hit. 

Bevakningen sponsras av IBF Falun.

Den här artikeln handlar om: