Sveriges förstafemma
Foto: IFF
U19-VM Dam

Highlights: Sverige-Finland 9-3 (U19-VM)

ANNONS

Se alla målen från den andra gruppspelsmatchen i U19-VM mellan Sverige och Finland.

Det rådde inga tvivel bland Innebandymagazinets läsare vilka som var favoriter mellan Sverige och Finland. Hela 97% av drygt 1500 röstande på Instagram, trodde att Sverige skulle vinna. 

Läsarna hade helt rätt också för Sverige kontrollerade den andra gruppspelsmatchen från start till mål och det blev en överlägsen blågul seger med hela 9-3. Sveriges förstafemma var bäst på planen och låg bakom fyra av de nio målen där Ellen Lundin blev poängbäst med 2+2. Pixbostjärnan blev också rättvist utsedd till matchens lirare. Men Klara Roos, som stod för tre assist kan inte ha varit långt bakom. Läs Innebandymagazinets betyg på alla spelare här. I det officiella poängprotokollet står det dock bara att Roos gjort två assist. Men Roos gjorde assistet till Sveriges 4-1 mål som Moa Kareståhl felaktigt noterades för. 

Sverige gjorde åtta mål i spel fem mot fem plus ett powerplay mål. Finland lyckades egentligen inte göra ett enda mål i spel fem mot fem. Det första målet blev efter en billig straff, där den finska spelaren halkade på den svenska spelarens klubblad. Finlands två andra mål gjordes officiellt i spel fem mot fem men båda målen gjordes två sekunder efter att Sverige blivit fulltaliga. 

Sveriges första femma var inne på fyra mål framåt, andrafemman på ett och tredjefemman på tre. Veera Roos och Ellen Lundin var de enda spelarna som gjorde två mål vardera. 

Se alla målen från matchen i klippet ovan. 


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


 

  

Den här artikeln handlar om: