Foto: Per Wiklund
U19-VM Dam

Supertalangen hoppas förvandla 3 silver till 1 guld

ANNONS

Efter tre tunga finalförluster har Ellen Lundin chansen att kröna en fantastisk debutsäsong med ett VM-guld.

19-åriga Ellen Lundin har haft en smått legendarisk debutsäsong i Svenska Superligan. Resultatmässigt svider kanske säsongen mer än vad den ger energi så här i efterhand. Under sin första säsong i SSL fick nämligen Lundin vara med om tre stora finaltorskar i Cupen, Champions Cup och SM. Tre tunga finalnederlag, samtliga mot Thorengruppen. 

Men prestationsmässigt är det en debutsäsong som borde hyllas i många år framöver. Lundin föll på målsnöret som årets rookie, hon slutade på en 16 plats i poängligan, hon vann slutspelets poängliga ganska överlägset och hon var en av Pixbos allra bästa spelare i SM-finalen om inte den bästa. 

Men de trippla finaltorskarna är ett minne blott för imorgon startar jakten på säsongens sista men även första guld, då Lundin är U19-damernas största stjärna.  

– Jag har försökt att ladda om så gott det går. Det är inte så enkelt men jag har tänkt framåt för att ta mig an nästa uppgift och det är nu fullt fokus på allt som är här och nu, svarar Lundin Innebandymagazinet, på frågan hur hon laddat om från SM-finalförlusten till U19-VM.  

Att spela tre stora finaler under sin debutsäsong är väldigt få förunnat och något som de flesta rookisarna bara drömmer om att få göra. Men vad händer mentalt när man förlorar alla tre finaler, kan säsongens sista matcher och ett VM-guld göra så att man ändå glömmer det och trots allt är väldigt nöjd med sin debutinsats? 

– Ett VM-guld skulle inte läka några tidigare sår men det skulle vara fruktansvärt kul så det skulle ju få en på absolut bättre tankar. Att få chansen att avsluta säsongen med ett VM-guld vore såklart hur kul som helst och det är en dröm men även ett mål jag har att få vinna. 

Hur ser du själv på din fantastiska debutsäsong i världens bästa liga?

– Så här efter att SSL-säsongen är slut så är jag nöjd även om det såklart finns delar som jag är mindre nöjd med. Som jag sagt tidigare är jag både nöjd och stolt över hur jag hanterat flytt, ny skola och ny omgivning. Det har varit mycket som man ska komma in i så utifrån det är jag absolut nöjd.

Imorgon inleds som sagt jakten på det första guldet och det är Norge som står för premiärmotståndet. Sedan väntar ärkerivalerna Finland innan Polen stänger gruppspelet. 

– Såklart lite pirrigt men det ska bli otroligt häftigt att det nu drar igång. Vi är laddade och taggade till tusen allihopa i laget så det ska bli en härlig upplevelse.


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


Den här artikeln handlar om: