Nathalie Gustafsson med #23 på bröstet
Foto: Per Wiklund
U19-VM Dam

8 SSL-lag jagade U19-stjärnan som VM-debuterar imorgon

ANNONS

Nathalie Gustafsson har precis valt ny klubb samtidigt som hon har fullt fokus på stundande U19-VM.

Älvsjö AIK var allsvenskans stora positiva överraskning denna säsong och en stor anledning till det var 19-åriga Nathalie Gustafsson som öste in poäng som aldrig förr. 

Det fanns flera stora favoriter inför säsongen i östra serien men ingen av dem var Älvsjö. Men när krutröken lagt sig var det just dem som vann serien väldigt otippat och Gustafsson slutade tvåa i poängligan bakom förre SSL-stjärnan Amanda Ljunggren. 

– Vi har haft en jättebra säsong som har varit väldigt rolig. Jag är så tacksam för mina år i Älvsjö och det känns bra att det fick sluta med en serieseger. Vi har tagit en match i taget och det har funkat väldigt bra för oss. Alla tjejer i laget är hur grymma som helst och vi har lätt allsvenskans bästa tränare. Så summerat en väldigt bra säsong som också har varit väldigt rolig, säger Gustafsson till Innebandymgazinet. 

Efter succén i allsvenskan var det många SSL-klubbar som hörde av sig om Gustafssons tjänster. Faktum är att nästan varje SSL-lag var ute efter hennes underskrift. Men det var till slut Kalmarsund som van dragkampen. 

– Ja, jag har haft kontakt med många SSL-lag, åtta. Alla kändes väldigt bra på sitt sätt och jag är tacksam för att de har hört av sig. Det har såklart varit väldigt jobbigt att ta ett beslut och man har behövt väga in mycket. Men jag känner mig säker på att Kalmarsund är det rätta valet. Redan från första bemötandet så var det en helt annan känsla, det är ett jättebra lag och en professionell klubb där allt verkligen klaffade.

Älvsjö åkte sedan förvånansvärt ut redan i första omgången i kvalet till SSL mot Sundsvall. Vilket betyder att Gustafsson inte spelat en tävlingsmatch sedan den 28 mars. Så hur har hon egentligen hållit igång för att komma i så bra form som möjligt till U19-VM som startar imorgon?

– Vi har haft träningar som vanligt med laget. Jag har också tränat med JAS-laget och vi var och spelade JSM tillsammans, vilket var kul. På NIU:n har jag också kört på och så har jag sprungit i löparspåret också.

Vad har du för förväntningar på mästerskapet?

– Jag har höga förväntningar. Det här är bland det största man kan göra som innebandyspelare och det är verkligen en ära. Vi är ett lag med många förväntningar på oss men det känns bara kul. Det finns bara en väg att gå helt enkelt.

Först på schemat i Sveriges jakt på ett åttonde U19-guld står Norge. Sedan väntar ärkerivalerna Finland innan ett möte med Polen stänger gruppspelet. 

– Det känns så kul att äntligen dra igång. Vi har haft några bra dagar i Uppsala och det har känts väldigt bra på träningarna så jag går in med en bra känsla. Alla matcher är viktiga och det känns framförallt viktigt att få en bra start.


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


 

Den här artikeln handlar om: