Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Johan Rehn om avskedet: "På tiden att jag lämnar"

ANNONS

En era är över för Faluns målvaktsveteran Johan Rehn som lämnar klubben i hjärtat efter 16 år.

Efter att Falun åkte ut i semifinalen mot Pixbo, stod det klart att Dalaklubben gör en rockad på målvaktssidan. På sin Instagram skriver Falun att båda målvakterna Santtu Strandberg och Johan Rehn från föregående trupp lämnar klubben. Innebandymagazinet har pratat med målvaktsveteranen Rehn. Han får frågan om orsaken till att han lämnar Falun. 

– Det behövs något nytt, Jag känner att det är på tiden att jag lämnar. Man har varit i klubben i 16 år och det är många år. Det känns också som att de behöver något nytt där bak i målet, säger Rehn till Innebandymagazinet. 

Rehn kom till Falun säsongen 08/09 från Umeå City IBK och har varit Falun trogen i alla dessa år. Han berättar om sin tid i Falun

–  Alltså det här är ingenting som man har kunnat drömma om att kunna vinna såpass mycket som man har gjort i Falun. När jag kom till klubben så var vi ett lag som placerades mellan sex-nio i tabellen och det har bara gått spikrakt uppåt sen jag kom egentligen. 

Säsongen 2010/11 blev historisk för Falun, där de gick vidare till semifinal för första gången någonsin. Mellan 2013-2015 vann Falun 3 SM-guld i rad och vann även Champions Cup samtliga år. Totalt har Rehn varit med och vunnit sju SM-guld, fem Champions Cup guld och klubbens första och hittills enda Svenska Cupen-guld säsongen 2022/23. Samt ett VM-guld och två VM-silver. Men det är inte alla gulden som han minns bäst utan det finns ett annat minne som han minns tillbaka som favoritminne från sin tid i Falun. 

– Det finns många minnen, men ett minne som ploppade upp i huvudet på mig, det var första gången vi tog oss till semifinal. Vi vann på straffar mot AIK och där allting avgjordes på sista straffen, det är ett jättestarkt minne som jag har i alla fall. Jag tror att det var 2011 som det hände och sen är det klart att alla SM-gulden är stora minnen.

Minnet Rehn pratade om kom från säsongen 2010/11 och den kvartsfinalen satt hårt inne. I kvartsfinalen slutade samtliga matcher i uddamåls-resultat, förutom match fyra, där Falun vann övertygande med 9-3 på hemmaplan. I femte och sista matchen den 28 mars 2011, skulle straffar avgöra om vilket lag som skulle avancera. Där drog Falun längsta strået och slog ut AIK, där också Rehn sågs som matchhjälte enligt SVT. Laget åkte sedermera ut i semifinalen mot Warberg IC, som själva förlorade SM-finalen mot Storvreta. 

5 979 dagar och flera titlar senare är en era över för målvaktsveteranen Rehn, som berättar hur framtiden kommer se ut. 

– Jag vet inte riktigt ännu. Men elit-karriären är över i alla fall. Vi får se om jag blir pensionär från innebandyn eller om jag kanske eventuellt får göra någon match för moderklubben Hofors (IBK). Det beror lite grann hur jag känner. Jag tycker att innebandyn fortfarande är kul, men elit-karriären får vara över i alla fall för min del. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: