Foto: Fredrik Källängs.
JAS-bloggen

Debutant i U19-truppen: "Fått stort förtroende i seniorlaget"

ANNONS

Runt lunchtid på torsdagen så kunde Jonatan Brolin släppa nästkommande U19-trupp, inför ett läger på Bosön här längre fram i maj. En av de uttagna finner vi från Dalarnas distrikt.

Erik Östby, till vardags i IBF Borlänge var ett av namnen som belönades med en plats. Bloggen inledde med ett stort grattis såklart. - Stort Tack! Såklart jätte kul, överraskande men det är väll ett kvitto på att man har gjort något bra, säger han själv om uttagningen.


Östby är född 2007, men där nästkommande VM om drygt ett år, kommer ha spelare som är födda 2006 som äldst, där det mycket sannolikt blir en stomme födda i den åldern. - Det är inget jag funderar så mycket på jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.


Kollar man på listan överlag så finner vi flertalet spelare från ”storklubbar” och allmänt erkänt starka juniorlag. Borlänge som klubb känns något mer anonymt även om Falun är nära till hands. Östby själv har haft ett bra år i klubbens A-lag som kan vara en stark orsak till uttagningen. - Vi har haft en bra 07-kull i Borlänge med bra tränare och många duktiga spelare, men det är min offensiv och nära målet jag är som bäst skulle jag säga och det dom kanske har sett hos mig. Sen har jag fått ett stort förtroende i seniorlaget och det är väl där jag utvecklats mest.


Man kommer nu alltså spendera fyra dagar tillsammans på Bosön där 34 spelar är uttagna. - Det ska bli kul och spännande. Många otroligt duktiga spelare så de ska bara bli roligt.

Lägret är på förhand sagt att det ska innehåll två träningsmatcher, men även del del fysiska inslag som landsledningen vill skicka med spelarna för framtiden då det är en viktig del i det internationella spelet. - Det låter som ett bra och rimligt upplägg, kul att spela match med nya spelaren och nytt spelsystem.


Vad vill du visa upp under lägret?

  • Jag är en offensiv spelare som jobbar hårt,mina styrkor är väl runt målet och i sista tredjedelen av spelet, att våga utmana 1 mot 1 och försöka peta in nån boll.

Någon särskild spelare du ser fram emot att spela med?

- Jag vet faktiskt inte, alla är duktiga så det spelar nog ingen roll.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: