Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Lovisa Hedin: "Alla lag gör allt för att försöka vinna över oss"

ANNONS

Thorengruppens Lovisa Hedin kan på lördag kröna en säsong, som bland annat innehållit guld i champions cup och svenska cupen, med ett guld i SSL-finalen.

Lovisa Hedin har under säsongen stått för bländande målvaktsspel i Thorengruppen och hon kan stoltsera med guld i champions cup, svenska cupen och dam-VM i Singapore. Efter att ha gått obesegrade igenom hela seriespelet har man i slutspelet slagit ut både Kalmarsund och Täby på vägen till finalen.  

– Både kvartsfinalen och semifinalen var ingen dans på rosor precis, både Kalmarsund och Täby försökte hitta vägar för att förstöra vårat spel och sätta oss under press vilket jag tyckte att de gjorde. Det var tuffa men också roliga matcher att spela, säger Lovisa Hedin till Innebandymagazinet. 

Thorengruppens första förlust för säsongen kom i andra matchen av semifinalserien mot Täby när man förlorade med 5-4 efter förlängning. Hedin menar att förlusten var nyttig för laget som studsade tillbaka och vann två raka matcher efter och tog sig till final. 

– Vi är ett lag fullt av vinnarskallar och det är inte roligt att förlora. Det var inte roligt att vara just där och då och känna känslan av att förlora, men jag tror att det kan ha varit nyttigt för oss att se att det krävs 110 procent hårt arbete varje match som vi spelar. Det går inte att slå av på taktpinnen utan det finns många andra bra lag i serien, framförallt i slutspelet vet vi att det är en helt annan sak än att spela seriematch. Alla lag gör allt för att försöka vinna över oss och även om det var sjukt tråkigt att förlora så tror jag att det var nyttigt att få vakna till litegrann och inse att det krävs ett hårt arbete för att vinna. 

Hon fortsätter sedan med att spekulera om den här säsongens Thorengruppen är den bästa upplagan av laget hittills. 

– Vi har haft många bra spelare genom de här åren som varit men i år har det varit extra bra med tanke på att vi inte har förlorat någon match i serien, sen åkte vi på en tråkig förlust mot Täby. Vi är ett extremt bra lag med många bra spelare på alla positioner. Det kan vara ett av de bästa lagen vi haft hittills, säger Hedin. 

Finalen, som spelas mot Pixbo på lördag, är sista matchen för säsongen och en vinst där skulle betyda en trippel för Thorengruppen efter de båda gulden i champions cup och svenska cupen, men Hedin tar inte ut någon vinst i förväg utan säger att de har en sista match att vinna. 

– Vi tycker om att vinna guld så det vore helt fantastiskt att vinna trippeln. Men det är en match kvar och hårt arbete som ska göras för att vi ska kunna vinna det. 

En sak som blir speciell den här säsongen är att finalen för första gången spelas på Friends Arena. 

– Det kommer bli mäktigt. Det är en stor arena med plats för fler än Globen. Det blir mäktigt att spela under samma tak som det har spelats många häftiga fotbollsmatcher också, säger Hedin. 

Hedin fortsätter också med att förklara att trots den stora arenan och höga publiksiffran så är det inget hon påverkas av när matchen blåses igång. 

– Nej det tror jag inte, om jag jämför med förra året när jag spelade min första SM-final så glömmer man bort allt runt om när man står på planen och är mitt uppe i matchen. Man kommer tänka på det när man går in på arenan inför matchstarten men man är så fokuserad så man glömmer av det i stundens hetta, säger Hedin. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: