#ibsilly
Foto: Per Wiklund och Tillmann Dreesen/IFF
#ibsilly

Finska stjärnan tillbaka i SSL – för en halv säsong

ANNONS

Har skrivit på för Karlstad: "En lite annorlunda säsong, men jag är taggad"

Säsongen 2021/22 gjorde Ulla Valtola entré i svensk innebandy när hon skrev på för KAIS Mora. Finskan var då 19 år och anlände till SSL med fina vitsord från hemlandet, backen hade också utmärkt sig i U19-VM som spelades kort innan debuten i Mora.

Valtola gjorde sedan två säsonger i klubben, en i SSL och en i allsvenskan, innan hon flyttade tillbaka till Finland. Under tiden i Mora gjorde hon också åtta matcher med Karlstad på ett dubbellicensavtal. Valtola har även etablerat sig i det finska landslaget.

Blir Karlstads femte nyförvärv

Nu står det klart att den snart 23-åriga backen återvänder till Sverige: Hon har skrivit på ett sex månaders långt kontrakt med SSL-laget Karlstad.

– Jag ska på utbytestermin från september till nyår ungefär. Det är inte riktigt bestämt när jag måste byta tillbaka till skola i Finland, men det blir hälften av säsongen i Sverige och hälften i Finland. En lite annorlunda säsong, men jag är taggad för jag trivdes bra i Karlstad. Staden är jättefin och det ska bli kul med universitet, det blir många nya roliga saker, säger Valtola till Värmlands Folkblad.

Valtola blir Karlstads femte nytillskott inför kommande säsong. Sedan tidigare har man lyft upp Heidi Eklund och Nova Rosengren från de egna leden, samt tagit in Maritha Lidén och Moa Strandberg från GS86.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: