SVENSKARNA I SCHWEIZ
Zug United är schweiziska mästare för första gången någonsin.
Foto: Swissunihockey
Internationellt

Svenska stjärnor firade guld i Schweiz

ANNONS

Schweiziska superfinalerna avgjordes igår, med svenskar som guldhjältar.

Säsongen är över i schweiziska Lidl Unihockey Prime League. Igår spelades superfinalerna och över 9 000 åskådare såg Zug United vinna med uddamålet, 6-5, mot Wiler-Ersigen och flera svenskar var högst inblandade. Max Wahlgren blev målskytt för Wiler-Ersigen men de som fick jubla sist var Albin Sjögren och Robin Nilsberth i Zug. Nilsberth gjorde ett av målen och Sjögren stod för tre assists.

Highlights ser du på denna länk.

Robin Nilsberth målskytt i finalen. Foto: Swissunihockey

Även på damsidan deltog Zug United i finalen, men där var det Kloten-Dietlikon som drog lägsta strået med 6-5 där straffläggning krävdes för att skilja lagen åt. I Klotens guldtrupp fanns svenska landslagsbacken Ida Sundberg, och Julia Ravelius som har ett långt förflutet i Stockholmsklubbar med moderföreningen Högdalens AIS.

Såväl Ida Sundberg som Albin Sjögren flyttade till Schweiz inför den här säsongen och fick därmed bästa möjliga slut på debutåret i utlandet. För Robin Nilsberth var det andra säsongen i Schweiz.

Highlights ser du på denna länk.

Ida Sundberg t.v. Foto: Swissunihockey
Femte raka guldet för Kloten-Dietlikon. Foto: Swissunihockey

I Finland är det också sedan tidigare avgjort på damsidan, TPS besegrade Classic i finalserien med 4-2 i matcher och har därmed vunnit guld tre år i rad. Herrfinalen pågår mellan Classic och Esport Oliers där ställningen är 2-2 i matcher (bäst av 7). Classic har chans att återta tronen efter att TPS vann i fjol, innan dess hade Classic slutat överst på prispallen sex säsonger i följd.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: Ida Sundbergs beslut om framtiden Den här artikeln handlar om: