Foto: Per Wiklund och Bosse Grängsjö
JAS-festen
I helgen fick vi inte två nya SM-guldvinnare, vi fick 32

Tre av helgens fyra finallag i JSM saknade helt egna spelare i truppen - endast sju spelare vann SM-guld med sin moderklubb.

För några veckor sedan skrev jag en uppmärksammad krönika som diskuterades en hel del på olika forum. ”Är JSM-slutspelslagen köpelag och inga klubblag” var rubriken till krönikan som handlade om att de 32 lagen som gått vidare till JSM-slutspelet mestadels bestod av spelare från andra klubbar än klubben de representerade just nu. Jag skrev bland annat detta:

Jag tycker att det är en tråkig utveckling av sporten när man ser att landets juniorlag behandlas som fullvuxna elitlag där spelare värvas in från andra lokala klubbar bara för att nå snabb framgång och kunna stoltsera med ett JSM-guld. I min värld handlar JSM om vilka klubbar som är bra på att utveckla egna talanger och inte vilka klubbar som är bäst på att värva spelare eller starta attraktiva NIU-skolar med målet att bli ett mini-RIG. Just nu består JSM av distriktslag istället för klubblag och då kan man lika gärna lägga ner skiten. 

Nu är JSM-slutspelet över så jag tänkte följa upp med en del 2 på krönikan men först ett stort stort grattis till Pixbo och RIG Umeå som är nya regerande svenska mästare. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: