JAS-bloggen

Sammanfattning dag 3 - Finaldagen

ANNONS

Finaldagen var här! Åtta lag till semifinal, där det framförallt på killsidan var relativt väntade lag, men där Fagerhult fick anses som skrällen. På tjejsidan trodde jag att vi skulle få se lag som Lockerud och Täby kanske i semifinal, men där det istället blev Lindås, KAIS Mora och Falun.

Rätt in i Pixbo-Fagerhult, där det dröjde till periodens sista 20 sekunder innan Pixbo gjorde två snabba och psykologiska mål. 3-0 kom tidigt i andra, men Fagerhult nyttjade slarv och reducerade. När Benjamin Schill, likt han gjorde i kvartsfinalen, slängde in 4-1 från vänsterkanten var det tungt för Fagerhult som aldrig orkade resa sig fullt ut.


Vände istället blickarna mot TTG-Nykvarn som var jämn deluxe när tredje började. TTG prickade ribban i första bytet och när 3-2 ledningen kom på en retfull boll som slank in, så kändes TTG starka. Nykvarn fick Lindskog skadad under slutet som ej kunde spela 6 mot 5 och i den spelformen kändes Nykvarn ganska bleka och istället kunde TTG rulla in 4-2 i öppen bur. Små marginaler där Thorengruppen var 11 sekunder från att redan ryka i gruppen mot Hammarby följt av att vinna i sudden mot Västerås i kvarten. Bra lag har lite flyt eller vad säger man?


Därefter började DJ-semifinalerna. RIG-Lindås i IFU A, där lagets förstakedja med Svartvadet och tvillingarna Roos i spetsen dominerade långa stunder. Lindås hade svårt att etablera spel med boll och de chanserna som skapades var mer slump. Efter två perioder som RIG kontrollerade rejält, där Tuva Iström i Lindås mål var duktig, så valde jag istället att byta hall.


Där kom jag in i period tre, när KAIS Mora precis hade kvitterat och tagit ledningen mot Falun. Ett KAIS som fortsatte spela bra och det var egentligen andra halvan av perioden som Falun tog över något och välförtjänt kvitterade. Matchen gick tillslut till straffar där Agnes Bergvall klev fram och avgjorde. Väldigt imponerande av Mora överlag, ett Mora som verkligen vågade spela bollen och som bakifrån plan hade flertalet duktiga backar som skapade lugn, men också vann mycket boll. Dels kapten Östling, men väldigt imponerad av Tuva Lassis samt Meja Pihl samt Stina Bertals framåt som var oerhört stark på boll och skapade flertalet chanser. Rebecka Blomgren förtjänar även beröm för sin insats i målet.

En välbehövlig paus med mat stod på agendan där även ett visst intervjuarbete genomfördes under tiden samt en kortare möjlighet att ladda upp diverse mobila enheter. Även en glimt av killarnas bronsmatch blev det, där jag fortfarande är tudelad till om en match om tredjeplats ska spelas eller inte?

Därefter började killarnas final, där vi först och främst ska glädjas åt den trevliga publiksiffran på strax över 2000 personer. Att Ted Wikström klev in som eminent speaker gjorde inte saken heller.


Frågan var väl om TTG skulle orka ro på Pixbo, ett TTG som hade gått hårdare på spelare i flera matcher. Frågan var också om man skulle våga nyttja något man-man spel likt Hagfors tex gjort med framgång? Svaret blev nej och nej.

Jag tycker att TTG börjar bra och att Pixbo i period ett känns ganska låsta, men att man är oerhört farliga när läget ges. T.ex. en sån yta Viktor Olofsson fick och nätade. Vilmer Gunnerisson kvitterade med ett av Innebandyfestens absolut snyggaste mål (finns att se på bloggen story). I den andra perioden fick Pixbo powerplay där vi redan på läktaren sa att Lindberg kommer skjuta dragskott i borte (så blev det), men jag tror främst att det oerhört sena 4-1 målet blev matchavgörande just då. TTG orkade inte resa sig, Pixbo spelade stort, rejält och gjorde det man behövde. Man kostade till och med på sig att skicka upp en del av staben i klacken under slutskedet för att till sist vinna med 7-2. Ett guld som på förhand var väntat, framförallt när SSL-spelarna klev in, men jobbet ska göras fram tills dess och det gjorde Pixbo på nytt. Grattis och jag tror att man även nästa år är en stark kandidat.


Jag begav mig sedan hemåt med min skjuts, men gjorde ett snabbt stopp för att plocka upp tre lådor med fika ifrån Ingelas Gofika (som brukar säljas under Café Sirius). TACK!


DJ-finalen fick ses på telefon i bilen och sett till bredd så hade även Falun nyttjat en hel del spelare under turneringens gång, så just ”orken” tror jag inte var den absoluta största faktorn. RIG som började hela turneringen lite svajigt, hade växlat upp och förstafemman hade kommit igång allt mer, även om jag var imponerad av spelare som Alva Törnos och Jonna Lindgren i semin också.

När RIG fick 3-0 och Falun tog timeout så kändes det redan där tungt nog att kunna vända. Visst du kan göra tre mål mot RIG, men sannolikheten är ju att RIG petar in ett par fler med sin kvalité. Även om Falun krigade på, fick en reducering och chansen i powerplay, så blev istället RIG:s 4-1 i powerplay i period tre avgörande och tillslut kunde de blåklädda säkra sitt tredje raka guld. De tjejerna som är födda 2005 och tar studenten har alltså vunnit samtliga år vilket är starkt. Spontana känslan är att lag som Lockerud, Rönnby och Täby kommer kunna utmana än mer nästa år.


Jag riktar ett stort tack till er alla som har följt med på resan under helgen, till er som berömt eller lämnat feedback i både positiv och negativ form, till er som kommit fram och pratat och till er som hälsat. Jag riktar ett stort tack till alla er spelare som gett allt ni haft, till er ledare som pushat och engagerat er.


Framförallt riktar jag ett stort tack till Duvan Hotell som gav mig en trevlig boendevistelse, till Cleandrink som sett till att jag kunnat hålla energin uppe samt till Nordic Floorball, Sveriges bästa innebandybutik som levererat kläder som gör att man kan se representabel ut. Ett stor tack till min resekamrat som hängde på (Sveriges bästa innebandytränare för er som vet)


Tack!


På återseende.


Rasmus

Den här artikeln handlar om: