Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Malin Lindgren bytte Endre mot Täby – berättar varför

ANNONS

I semifinalmatch två mot Thoréngruppen presenterade Täby FC nyförvärvet Malin Lindgren inför hemmapubliken.

I samband med andra semifinalen mot Thorengruppen presenterade Täby – inför hemmapubliken – den tidigare Endre forwarden Malin Lindgren, som skrivit ett två-årskontrakt med klubben. Hon beskriver sina tankar till Innebandymagazinet om kommande säsong i Täby. 

– Det känns jättebra. Det känns jättekul och Täby är en professionell klubb. Så det känns jätteroligt att vara klar för dem, säger Malin Lindgren till Innebandymagazinet. 

Hon går vidare med varför det blir spel för Täby. 

– Jag tycker att innebandy är väldigt kul och jag vill ständigt utvecklas som spelare och då kände jag att Täby var det bästa alternativet för mig för att bli så bra som möjligt.

"Kompisar för livet och det har jag Endre att tacka för"

Den 21-årige högerfattande forwarden kom till Endre säsongen 2021/2022 efter tre säsonger med RIG Umeå, där hon var en strålande spelare för damjuniorerna och säsongen 2020/2021 fick plats i allsvenskan. Där blev det totalt sex poäng på sex matcher, där säsongen stängdes på grund av pandemin. 

I Endre har hon spelat 55 matcher fördelat på tre säsonger, där hon dessvärre fick säsongen 2022/23 förstörd med en korsbandsskada. Hon gjorde totalt 22 poäng (13+9) under den tiden och hon har även gjort tolv slutspelsmatcher med Gotlandsklubben. Hon minns tillbaka till sin tid i Endre till Innebandymagazinet. 

– Det har varit tre väldigt fina säsonger. Jag har trivts oerhört bra i föreningen och det har varit en fin utvecklingsmiljö från att jag kom ifrån RIG (Umeå). Det har varit väldigt bra lagkompisar och publiken har varit fantastisk. Det har varit kompisar för livet och det har jag Endre att tacka för. 

Senaste säsongen för Endre gjorde Lindgren 12 poäng (6+6) på 25 matcher och beskrivs enligt Täbys klubbchef Alexander Brinkmann, som en “kraftfull högerfattad forward”. Lindgren berättar vad hon kan bidra med för Täby kommande säsong. 

– Det jag vill bidra med hos Täby är att bidra till att fortsätta vinna matcher och ha den utvecklingen framåt. Sen också förhoppningsvis kunna bidra med lite poäng då. 

"Kommer absolut kännas speciellt"

Dagen efter som Lindgren presenterades för 528 i publiken i Täby, spelade hennes moderklubb Telge SIBK den tredje och avgörande playoffmatchen till SSL mot Hammaröklubben Skoghalls IBK. Där klev Telge segrande ur striden efter en dramatisk tredjeperiod och gick upp i SSL. För första gången sedan säsongen 2017/18 var Telge tillbaka i SSL. 

Det kan bli extra speciellt för Lindgren att få möta moderklubben i SSL

–  Jo, men det kommer absolut att kännas speciellt. Det är många spelare som spelar där som jag själv har spelat med under min uppväxt. Det är jättekul att de har gått upp och jag var själv där och kollade i söndags, så det är riktigt roligt. 

Hur kändes det innerst inne hos dig att moderklubben hade gått upp till SSL? 

– Det kändes såklart jättebra och det är väldigt kul som sagt. De har kämpat för det väldigt länge och äntligen är de tillbaka i SSL. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: