Finalklart i JSM – skrällaget utslaget

Så slutade semifinalerna i JSM-festens herrklass.

Team Thorengruppen Ungdom/IBK - Nykvarn Utveckling

4-2

Efter en mållös förstaperiod kunde Nykvarn ta ledningen fem minuter in i andra. Thorengruppen svarade med en snabb kvittering men åkte därefter på några olyckliga minuter som innehöll två utvisningar och en straffmiss. Nykvarn kunde åter ta ledningen, den här gången i powerplay, men Thorengruppen skulle hinna kvittera till 2-2 innan den händelserika andra perioden var över.

Tolv minuter in i tredje kunde Jöns Redin göra det matchavgörande 3-2-målet för sitt Thorengruppen, som till slut vinner med 4-2 efter att Arvid Bergström gjort mål i öppen kasse i slutet – något som också innebar ett hattrick för 19-åringen.

Thorengruppen, som redan i kvalet slog ut de regerande mästarna RIG Umeå, är därmed klara för sin första final någonsin i JSM-sammanhang.

Pixbo IBF/IBK - Fagerhult Habo IBK Ungdom

7-2

Fagerhult Habo var turneringens kanske största sensation och nu hade de tagit sig hela vägen till semifinal. På andra sidan stod guldfavoriten Pixbo med flertalet etablerade SSL-spelare i sin laguppställning, däribland årets back Daniel Kalentun.

Det mesta pekade alltså på en vinst för Pixbo under söndagsmorgonen och så blev också fallet. 2-0 efter första blev 5-2 efter andra och när slutsignalen ljöd stod det 7-2 på tavlan åt "rävarnas" favör. Fagerhult gjorde vad man kunde men lyckades aldrig riktigt komma nära det stjärnspäckade Pixbo-laget under matchens gång.

Viktor Olofsson, som anslöt från Varla under säsongen, stack ut för sitt Pixbo under matchens gång och svarade för ett hattrick.

SSL-spelaren Benjamin Schill har även han varit framträdande under turneringens gång, han har på sina två matcher gjort tre närmast identiska mål som du kan se i spelaren längst upp.

Finalen mellan Thorengruppen och Pixbo startar klockan 14.45.

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!