Foto: Bejto Demiri
#ibsilly

Filip Stjernberg om den känsliga övergången: "Kunde bli en reaktion"

ANNONS

Växjö presenterade i onsdags nyförvärvet Filip Stjernberg, som kommer från värsta rivalen Kalmarsund.

Växjö Vipers är utslagna ur SM-slutspelet efter 6-2-förlusten mot Uppsalalaget Storvreta. Men Smålandsklubben meddelade i onsdags i ett pressmeddelande att de har värvat den 25-årige forwarden Filip Stjernberg från rivalen Kalmarsund. Stjernberg berättar till Innebandymagazinet sina tankar att vara klar för Växjö. 

– Det ska bli spännande. Det känns bra, säger Filip Stjernberg till Innebandymagazinet. 

Han går vidare med att berätta varför det blev Växjö Vipers. 

– Framförallt var det att jag kände att jag behövde ett miljöbyte. Jag känner att det är bra för min utveckling och Växjö är ett bra lag och en bra förening, så till slut var Växjö det bästa alternativet helt enkelt. 

Stjernberg kommer senast ifrån Kalmarsund, som han har spelat i sedan de kom upp till SSL säsongen 2018/19 och har haft två 20+ poängsäsonger för Kalmarklubben i SSL-seriespelet. Han har även varit med och spelat en SM-final säsongen 2022, där det blev en silvermedalj mot IBK Falun. 

"Inte så att jag skulle tacka nej bara för att det är rivalen"

Att gå från Kalmarsund till Växjö eller vise versa ses som en “förbjuden övergång”, eftersom Smålandsklubbarna är värsta rivaler mellan varandra. Stjernberg beskriver om han reflekterade något över att gå till den värsta rivalen. 

– Inte mer än att jag visste att det kanske kunde bli en reaktion. Men det var inte så att jag skulle tacka nej bara för att det är rivalen. Det var aldrig på tanken, även om folk kan reagera på det. Men det har aldrig varit några konstigheter. 

Stjernberg spelade sex år för Kalmarsund och noterats 124 poäng (74+50) på 221 matcher. Stjernberg berättar om sin tid i Kalmarsund. 

– Det har varit sex lärorika säsonger. Jag har varit med Kalmarsund sen de kom upp i SSL, så att få vara med på den här resan har varit sjukt kul och få uppleva en SM-final och två match sju-serier också. Det är något jag tar med mig, framförallt de roliga matcherna. 

Stjernberg avslutar med vad han kan bidra med till sin nya klubb säsongen 2024/25. 

– Jag kommer att bidra med mycket energi ute på planen. Jag kommer att bidra med stark defensiv och kommer även bidra med offensivt genom poäng. Jag kommer att kunna bidra över hela banan, då jag skulle beskriva mig själv som en all-around spelare, så det är det jag kommer att bidra med. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: