Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Emma Stenberg blir laget trogen: "Trivs väldigt bra i Pixbo"

ANNONS

Målsprutans nya kontrakt: "De rätta förutsättningarna finns här"

Mitt under SM-semifinalspelet mot Rönnby gick Pixbo ut med ett pressmeddelande om att målmaskinen Emma Stenberg hade skrivit på ett nytt kontrakt med Mölnlyckeklubben. Hon beskriver sin känsla om att stanna i Pixbo. 

– Det känns bra och kul att få skriva nytt kontrakt med Pixbo. Jag trivs väldigt bra här i Pixbo och i Göteborg, vilket verkligen gjorde beslutet lättare, säger Emma Stenberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Jag pluggar även här, så det kändes som det rätta för mig. Men också för att få mig att utvecklas som spelare och då kände jag att de rätta förutsättningarna för det finns här i Pixbo. 

Stenberg har spelat i Pixbo i sex säsonger nu sedan hon kom från Lockerud Mariestad. Hon satte avtryck direkt och idag blivit en farlig målspruta i SSL. Hon beskriver vad som är det bästa med att spela för Pixbo. 

– Det finns mycket bra saker med Pixbo skulle jag säga, men det bästa kanske är träningskvalitén och träningsmiljön. Eftersom man får tävla och träna med väldigt duktiga och ambitiösa innebandyspelare. Vilket gör att man får utmana sig själv på varje träning och det gör att man utvecklas mer som spelare.

Stenberg hade sin bästa säsong poängmässigt med 61 poäng (40+21) på 26 seriematcher och har i dagsläget 5 poäng (2+3) på sex slutspelsmatcher. Hon beskriver vad nycklarna till framgången har varit för henne denna säsong. 

– Det handlar ju dels om att jag vill göra allt för att laget ska vinna och då handlar det någonstans om att göra fler mål än motståndarna. Då försöker jag att göra så mycket mål och poäng som möjligt för att bidra till laget. Sen låter det lite klyschigt, men som man tränar, tävlar man och sätter man mycket mål på träningar, så generar det till matcherna också. Så någonstans handlar det om att man aldrig är nöjd, utan man vill fortsätta utvecklas framåt hela tiden som spelare och höja sin lägsta nivå. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: