Rönnby-Pixbo 6-4 (2-2 i matcher)
Artikelfoto: Per Wiklund och Expressen
SM-slutspel

Wilma Johansson dominant när Västerås Rönnby slog Pixbo

Tvingade fram en femte och avgörande match i SM-semifinalen efter att ha vunnit med 6-4.

Västerås Rönnby håller liv i matchserien mot Pixbo. Seger på hemmaplan var ett krav idag för att säsongen inte skulle ta slut, och vinna var precis det man gjorde.

Man hade en 2-1-ledning med sig efter första, detta trots att Pixbo vinner skottstatistiken med hela 21-5. Rönnby drygade ut till 4-2 i andra, i mittenakten lyckades Wilma Johansson också att göra sitt tredje mål för dagen.

Pixbo skadade nerv men minuter in i slutperioden när de reducerade till 4-3, men Rönnby svarade på nytt med två mål inom loppet av tre minuter. Bara tio sekunder senare reducerade Pixbo till 6-4, som också blev slutresultatet.

Den totala skottstatistiken landade till slut på 43-21 till Pixbo, som alltså sköt mer än dubbelt så mycket skott som Rönnby.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

– Efter första perioden säger de att vi har 21 skott. Där ska vi nog få ut lite mer mål än vad vi får, men ta med oss att vi skjuter otroligt mycket idag. Vi skapar väldigt mycket lägen. Rönnby är tunga och tuffa, sa Pixbos lagkapten och årets back, Moa Andersson, i Expressens sändning efter matchen.

“Otrolig glädje nu – men vi har inte vunnit någonting än”

Nu väntar en femte och avgörande match som spelas i Mölnlycke på måndag. Det är första gången sedan slutspelet 2020/21 som en semifinal avgörs i en femte och avgörande match, även då var Pixbo inblandade – de slog då ut Endre.

– Det är otroligt jämnt. Vi är uppe och nappar på att vinna varje match, känner jag, och att vi borde ha gjort det. Det här var otroligt skönt. Det är en otrolig glädje nu för sunden, men vi har inte vunnit någonting än, säger Västerås Rönnbys Bella Forsling i Expressens sändning.

Forsling gjorde under matchens gång sitt första slutspelsmål för säsongen, men i poängprotokollet blev hon överglänst av lagkamraten Wilma Johansson som svarade för tre mål och två framspelningar. Det gör att Johansson nu är uppe på delad ledning i poängligan på 15, detta ihop med Pixbos Ellen Lundin.

(Caroline Adelöw)

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK