JSM-FESTEN
Artikelfoto: innebandy.tv och Per Wiklund
Junior-SM

"Skrällaget" till semifinal i JSM-festen – Pixbo fick slita trots stjärnornas intåg

ANNONS

Så slutade alla kvartsfinaler i herrklassen på JSM-festen.

Västerås IBS U - Team Thorengruppen IBK / Ung SK 

5-6 SD

Team Thorengruppen gick in i JSM med en hype kring sig efter att man slagit ut RIG Umeå i kvalet. Nu kan vi konstatera att man tagit sig till semifinalen, men lätt gick det inte. Mot Västerås hade man ledningen vid tre olika tillfällen trots detta så går matchen till förlängning. Där avgör 16-åringen Pugh Westling efter en stökig situation framför motståndaras mål - du kan se avgörandet i spelaren ovan.

Pixbo IBF/IBK - Hagfors IBS/Edebäck IBF 

7-5

Nederlagstippade Hagfors/Edebäck skrällde och tog sig vidare till kvartsfinalen, och kunde här fått en lättare lottning då man ställdes mot ett Pixbo som till den här matchen förstärkts av SSL-lirarna Daniel Kalentun (nyligen utsedd till årets back), Gustav Lindberg (årets rookie förra säsongen) och Benjamin Schill. Detta till trots så fortsatte Hagfors/Edebäck att motbevisa belackarna, de höll det jämt målmässigt matchen igenom.

Moälvens IBK / Örnsköldsvik IBK - Nykvarns IF U 

5-7

Äventyret tog slukt i kvartsfinalen för Moälven/Örnsköldsvik, två föreningar som slagits samman sina lag för den här JAS-säsongen. Nykvarn, som spås kunna gå långt i turneringen, blev för starka i slutändan. Sörmlänningarna gick upp i en 4-0-ledning men Moälven/Örnsköldsvik visade prov på fin moral och lyckade snygga till siffrorna. 15-åringen Alexander Isberg blev stor hjälte för sitt Nykvarn då han svarade för fyra mål och en framspelning i matchen.

Fagerhult Habo IBK U - Rosersberg Arlanda IBK 

8-6

Fagerhult Habo har blivit kallade för "skrällaget" efter några överraskande resultat på vägen till JSM-festen – de kallar sig själva för underdogs – och nu har man tagit sig hela vägen till semin. Det blev en målrik kvartsfinal mot Rosersberg Arlanda, här tog Fagerhult ledningen efter tre minuters spel och höll den ända fram till inledning av tredje, då kunde Rosersberg Arlanda kvittera till 5-5. Tre efterföljande Fagerhult-mål ordinerade sedan avancemang för västgötarna.

Alla foton: Per Wiklund

Så spelas semifinalerna imorgon söndag

8.30 Thorengruppen-Nykvarn

8.30 Pixbo-Fagerhult Habo


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Den här artikeln handlar om: