Allsvenskt kval

Hässelby klara för allsvenskan – som enda Stockholmslag

ANNONS

Avancerade efter att ha slagit Borlänge i den andrakvalfinalen med 4-3, detta efter ett avgörande i sudden death.

Det var en tuff vägg för herrettan lagen som ville upp till allsvenskan den här säsongen. Då två serier ska bli en så skulle det krävas vinst i tre play off-serier för att lag från division 1 skulle avancera till näst högsta serien.

Det var också precis vad Hässelby SK IBK gjorde. 

Man slutade tvåa i division 1 Östra Svealand, sex poäng bakom ettan Tullinge. Samma lag slog man sedan ut i första kvalsteget efter två matcher, därefter vann man två raka mot allsvenska Djurgården vilket gjorde att kvalfinal mot Borlänge väntade.

Även här skulle det avgöras efter två vinster. Hemmamatchen slutade 8-2 till Hässelby och returen som spelades i Borlänge under lördagen vann man med 4-3 efter ett avgörande i sudden death av Olle Blomstedt.

Patrik Häggqvist, lagkapten i Hässelby, sa följande i innebandy.tv-sändningen efteråt.

– Det är underbart. Vi visste att Borlänge skulle spela som de gjorde förra matchen. Det här var en riktigt tuff match. Men att avgöra på det sättet…skönt!

Du kan se det matchavgörande målet i spelaren längst upp.

Blir enda Stockholmslaget i nya allsvenskan

Hässelby blir därmed det enda Stockholmslaget som finns representerat i nya allsvenskan. Man spelade senaste i andradivisionen säsongen 2010/11 men har kvalat till allsvenskan vid ett flertalet tillfällen sedan dess, och nu gick man hela vägen.

Klubben är en av de största föreningarna i Stockholm och har på herrsidan fostrat spelare som Rickie Hyvärinen, Patrik Hagberg och Albin Sjögren, för att nämna några. 

Tränare för laget är Hakim “Hacke” Wafa.

Lagen som utgör allsvenskan 2024/25

Fagerhult Habo IBK

Hagunda IF

Hovslätts IK

Hässelby SK IBK

Karlstad IBF

FBC Lerum

IBK Lund

IK Sirius IBK

Skälby IBK

Strängnäs IBK

Sundsvall BFC

Visby IBK


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Seger för Hässelby i toppmötet med RA19

Den här artikeln handlar om: