JAS-bloggen

H2H med Lindgren/Fallai: "Vårt försvar är vattentätt"

ANNONS

I ena semifinalen har vi ett daladerby, men i den andra ställs RIG emot Lindås. Lydia Lindgren från RIG samt Freja Fallai från Lindås säger följande inför matchen.

Vi börjar med gruppspelet. Spontan känsla efter det? 

Lydia: Vi hade en nervös start mot ett väldigt bra och taggat Lockerud. Vi gick sedan ihop bra som lag och presterade bättre mot Lund och Älvsjö. och fick med oss 2 vinster. Vi gick ur gruppen med en bättre känsla inför slutspelet.

Freja: Sjukt bra känsla, vi presterar precis som vi ska göra och sätter våra chanser. Vi bygger ett bra spel, men framförallt är vårt försvar vattentätt och vi gör det jätte svårt för motståndarna att göra avslut. Känns som att vi kom och överraska våra motståndare rätt rejält.

Kvartsfinal med lite olika utseende. Vad säger ni om det ni presterar där? 

Lydia: Pixbo var ett bra motstånd och det var en jämn match där vi lyckas bevara vårt lugn och tålamod genom hela matchen.

Freja: Vi börjar starkt där alla tre femmor rullar boll och bygger bra anfall, men i slutet på andra perioden och tredje så låter vi Rönnby Västerås få alldeles för mycket bollinnehav vilket vi straffas för. Vi kommer igen och visar ändå att vi är de som förtjänar att gå vidare till semifinal

Semifinal. Hur bra koll har ni på era motståndare och vad förväntar ni er? 

Lydia: Vi har bra koll på Lindås och förväntar oss en fartfylld match med mycket skott utifrån.

Freja: Rig är ett bra lag med mycket skickliga spelare som har bra teknik och avslut. Vi kommer behöva hålla koll på avslut men också mycket instick bakifrån och från fickan.

Om ni ser till ert eget lag. Vad har ni som kan ge er finalplatsen?

Lydia: Vi har en bra bredd i vår trupp med femmor som är bra både offensivt och defensivt vilket jag tror att man kan komma långt på. Sen har vi även bra energi i laget och från tränarna som också är viktigt. 

Freja: Vi har tre stycken femmor med fantastiska egenskaper som alla har ett bra bollrull och mycket bollinnehav. Vi är effektiva i de vi gör samtidigt som vi aldrig ger motståndarna något gratis. Vi är ett välspelat lag med duktiga spelskickliga spelare.

//Rasmus

 

 

Den här artikeln handlar om: