Per Wiklund.
JAS-bloggen

Falun till semifinal på nytt - Daladerby väntar: "Mött många gånger innan"

Vi är framme vid semifinalerna som startar tidigt under söndagen. Ett av lagen som kommer slåss där är IBF Falun i DJ-klassen.

Falun som i gruppen slutade på sex poäng, där man lyckades slå CL98 samt Täby, men förlorade mot Lindås. - Vi gjorde en bra förstamatch med mycket energi, men kände även där att vi kunde bättre. Andra matchen var vi inte riktigt med alls och kom aldrig in i matchen riktigt. Tredje matchen började vi hitta tillbaka till vårt spel, men startade lite svagt sen kom vi in i matchen och avsluta den bra och stabilt, säger Julia Holm till bloggen.

I kvartsfinalen skulle man möta Huddinge som överraskande hade unnat sin grupp. - Inför kvartsfinalen pratade vi mycket om spela som ett lag, give and go, spela smart och ha glädje. Även att fortsätta spela hela matchen oavsett vad som stod på tavlan.

Även om Huddinge tog ledningen, så kunde Falun gå till pausvila med 1-4 efter period ett. - Vi var väldigt nöjda efter första perioden. Det mesta gick bra.

I period två så kröp Huddinge närmare och reducerade två gånger om. - Skulle säga att vi stressade upp oss och fokuserade på fel saker. Dem växlade upp och de gjorde inte vi.

Tillslut så kunde Falun hålla ut och avgöra matchen med dryga minuten kvar som innebar avancemang till semin. - Vi tar med oss energin och en go känsla i laget och sättet vi orkar hålla emot uddamålsläget.

I semifinalen så väntar ett nytt ”skrällag” nämligen välkända konkurrenten KAIS Mora. - Daladerby, ett lag vi mött många gånger innan. Ska bli kul!