Per Wiklund.
JAS-bloggen

Fagerhult fortsätter övertyga: "Njutit av känslan att gå under radarn"

ANNONS

Jönköpingstraktens representant under helgen i Uppsala är varken KFUM Jönköping eller Jönköpings IK, utan Fagerhult Habo som lyckats ta sig hela vägen fram.

Fagerhult som inför helgen var ett ganska svårbedömt lag, även om man visat sig starka på vägen fram. - Vi har alltid haft en gemensam tro på allt vi gjort under säsongen, vi har njutit av känslan att gå under radarn och få spela som underdogs, så känslan vi har haft i lager har varit tvärt emot vad andra har tänkt om oss, säger Olle Hedin till bloggen.

Man inledde med att möta Lillån, en match man vann med 2-1. - En match där vi är lite osäkra och inte riktigt vågar spela ut vårt spel, framförallt offensivt, ligger troligtvis i att det var första matchen för turneringen och nerverna spelade in, bra match defensivt dock.

Än tuffare blev det i den andra matchen, där man hade en 5-3 ledning, men som man tappade under slutet till 5-5. - En av våra bättre matcher denna säsongen över 38 minuter, vi har bra koll våran man-man och skapar mycket situationer i offensiv zon, tråkigt med två insläppte sista två, men det går fort i innebandy och det gäller att vara med genom hela matchen.

Avslutningen blev mot Gävle, där det fortsatt fanns en risk att man kunde missa kvartsfinalerna. En svängig match vann man tillslut med 7-5 som även innebar att man säkrade förstaplatsen. - Vi är riktigt bra i första perioden och har bra kontroll på matchen, i andra perioden vet jag inte riktigt vad som sker, vi går ner oss i defensiv zon och vågar inte spela med bollen riktigt som vi vill efter vårt 6-5 mål dock känns som vi får grepp igen och kan senare stänga matchen.

I kvartsfinalen ställs man emot RA19 som tog en andraplats i sin grupp. - Alltid kul att spela stora matcher, känns som energin i laget är bra, vi förväntar oss en rolig och händelse rik match!

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: