JAS-bloggen

Dramatik när Huddinge vann gruppen: "Otrolig känsla att dela med laget"

ANNONS

Ett av de 16 lagen som om till spel på Festen var Stockholmslaget Huddinge, en bedrift man lyckads med även förra året.

Inför årets upplaga var man av bloggen, nederlagstippade i sin grupp mot Warberg, Umeå Västra och Rönnby. - Att vi var nederlagstippade var inget vi tänkte speciellt mycket på, något vi hade räknat med med tanke på vår unga trupp. Det är alltid kul att spela ett sm så vi var självklart väldigt taggade, säger Emelie Palo Edlund till bloggen.

Man inledde med att möta Warberg, där man åkte på en riktig smäll direkt och förlorade med klara 8-2. - Det var mycket nerver i första matchen och vi fick inte riktigt grepp om tempot. Efter en bra första period slappnar vi av lite vilket straffar oss.

Ordentlig uppryckning blev det i den andra matchen när man mötte Rönnby. Hela 4-0 blev till sist en 5-3 ledning. - Efter matchen mot Warberg hade vi fått känna på tempot och det fysiska spelet och tog med oss den första perioden inför matchen mot Rönnby. Vi lyckades stå upp betydligt bättre och fick bättre kontroll på både försvarsspelet och anfallsspelet.


Sista avgörande matchen spelades mot Umeå Västra. En fin 4-0 ledning, tappade man till 4-4 under period två. - Efter lite skador blev laget omskakat och vi tappade fokuset i försvarspelet medans Umeå fortsatte trycka på och jaga reducering.

Väl där så plockade Huddinge målvakt och Umeå gjorde 4-5. Trots att det återstod mindre än en minut så kunde Huddinge både kvittera och sedan göra 6-5 där hon själv spelade fram till avgörande målet. - Det är såklart alltid kul att spela och framförallt när det verkligen gäller. Var en otrolig känsla att dela tillsammans med laget, mycket glädje och en mycket viktig vinst!

Nu väntar kvartsfinal under kvällen när man ställs emot Falun. - Blir spännande med kvartsfinal mot Falun, ett motstånd vi inte mött tidigare. Vi laddar om och ska ge allt för att ta oss vidare till semifinal!

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: