JAS-bloggen

Tog poäng mot RIG - kan åka ur ändå: "Vi var det bättre laget"

ANNONS

Första dagen på Innebandyfesten är avklarad och lagen har börjat ladda om inför lördagens bataljer där även slutspelet ska inledas.

Ett av lagen på plats är Lockeruds damer som klev in i en tuff grupp med Älvsjö, RIG och Lund. - Ja, det är som du säger en tuff grupp men samtidigt väldigt öppen. Tankarna var att ge allt och kämpa hårt. Alla lag här är bra och har samma mål vilket är inspirerande, säger Thyra Harald.

Man inledde med att ställas mot RIG, favoriten till guldet. - RIG är ett bra lag som alla andra och vi är vana att möta bra motstånd så det var bara att köra på. Vi prata att inte lägga så mycket vikt på vilka som stod på andra sidan utan vi fokusera på vårt.

Lockerud höll jämna steg mot RIG och under slutskedet av matchen hade man faktiskt flera lägen att avgöra, men fick ”nöja sig” med en poäng. - Känslan var att vi är det bättre laget och bjuder på några enkla mål . Så naturligtvis är vi missnöjda med att gå därifrån utan full pott, men samtidigt är det inget att hymla om att RIG är otroligt skickliga och bjuder upp till en rolig och intensiv match.

I den andra rundan väntade en ny tuff match, den gången mot Älvsjö. - Liknande som mot RIG att inte lägga för mycket fokus på vad dom gör utan att fokusera på vårt. Alla lag måste besegras.

Älvsjö gick upp till 0-2, innan Lockerud vaknade till och kunde näta två gånger om. Tillslut blev det även här en delad poäng efter slutresultatet 3-3. - Vi gör en sämre insats generellt då vi inte var påkopplade från start vilket Älvsjö utnyttjar. Vi borde tryckt upp tempot och gått framåt för att avgöra men blev lite för passiva helt enkelt. Samtidigt tycker jag att det är stark att komma tillbaks trots starten på matchen.


Match mot Lund imorgon där ni behöver vinna. Tankar inför den?

- Det är en mycket viktig match där de är vinna som gäller. Avgörande tror jag blir att kunna ladda om rätt och få upp energin så vi kan prestera lika bra som vi gjorde i första matchen.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: