JAS-bloggen

Nederlagstippat Lidingö nära skrälla: "Kändes oerhört slarvigt"

9.30 drog första matcherna igång under fredagen, där killarnas C-gruppen var först ut. En tuff grupp på förhand.

I gruppen så fanns Pixbo, Thorengruppen, Hammarby och Offensiv Lidingö, laget som främst var nederlagstippade. - Bara positiva tankar! Vi har varit nederlagstippade i varje match enda sen säsongen började i september. Det är något vi trivs med så det är inga konstigheter, säger Hugo Oweling till bloggen.

Offensiv Lidingö inledde med att möta TTG i första matchen. - Egentligen samma sak som vi har sagt inför varje match hela säsongen, dvs att stå tätt i försvaret och sen vinna duellerna. Tycker vi följer planen hyfsat bra, bortsett att vi är på tok för ineffektiva när lägerna kom. Det är något vi måste göra bättre resten av matcherna!

TTG tog snabbt ledningen, men Lidingö kunde kvittera innan periodens slut. - Tycker vi kommer ut starkt! Kanske lilla dippen under några minuter men sen gör Viggo 1-1 och då spelar vi mycket bra stundtals. Men som sagt, vi måste sätta bollarna.

I period två så hade Lidingö fortsatt bud på mål även om Thorengruppen hade en del boll. Thorengruppens målvakt storspelade och med bara minuten kvar så kunde istället Umeå-laget göra 2-1. - Vi gör 2-3 tunga byten irad när vi får jaga mycket boll och det blir lite ”hönsgård” i försvaret. Sen rycker vi upp oss rejält men är för kalla i avsluten. Såklart oerhört tungt med deras 2-1 mål så tätt in på slutsignalen. Kändes oerhört slarvigt men nu får vi bara se till att vi inte släpper in sådana billiga mål igen.

Hammarby i nästa, en viktig match mot ett lag ni känner till. Vad säger du om den?

- Ett lag som vi har haft det ganska tufft mot genom åren. Vi har inte möts denna säsong, så det kommer bli spännande! Vi ska ut och grisa hem tre poäng och sen ladda om för Pixbo imorgon.