Per Wiklund.
JAS-bloggen

Hagfors motbevisar förhandstipset: "Ser det som tändvätska"

ANNONS

Killarnas A-grupp var en på förhand, svårtippad grupp, men kanske heller inte den starkaste. Ett av lagen som kom till spel var Hagfors/Edebäck.

Laget som inför var nederlagstippade av diverse ”experter”. Precis, av undertecknad själv alltså som hade laget på en fjärdeplats. - Otroligt kul att få chansen att spela ytterligare ett SM, speciellt med den här gruppen och 05orna som gör sitt sista år. Sen att vi är nederlagstippade är inget vi lägger större fokus på utan vi ser det mer som tändvätska och att vi bara kan överträffa folk genom att gå bättre, säger Emil Steorn till bloggen.

Man inledde med att möta Växjö, den på förhand ”enklaste” matchen i gruppen sett vill vad man mer skulle möta. Vad sa man då inför? - Att gå ut och våga spela vårt spel. Vi vet att vi kan vara med och utmana de flesta lag om vi får det att stämma. Sen var det väl det mest det vanliga om att vara med från start och spela ordentligt.

Hagfors hade ledningen matchen igenom och kunde tillslut vinna med 5-3. - Tycker det var spelmässigt en ganska jämn match, vi kanske skapade lite mer chanser men anledningen till att vi vann var väl att vi var effektiva på de lägena vi fick. Lite mer spets.

I runda två så skulle man möta Falun, ett pressat Falun som förlorade sin första mot Västerås. - Att vi ska hålla dem på utsidan och låta dem ta skott utifrån. Vi spelar ju ett man man spel så det gäller att vi vågar lita på varandra. Sen att inte låta dem styra sättet vi spelar utan att våga spela vår offensiv.

Det blev en mållös förstaperiod där Falun sett till matchbild kanske var snäppet hetare. - Tycker vi har ganska svårt i första perioden och det är en period där Falun kanske egentligen är bättre än oss, men vi håller ihop spelet och tar oss med ett 0-0 resultat till periodpaus.

I den andra perioden blev det islossning rejält och målen duggade tätt där Hagfors/Edebäck kunde vinna med 7-2 tillslut. - Tycker vi är lugnare med boll och får ut mycket mer av vårt anfallsspel när vi får det lugnet i spelet. Vi spelar lite enklare och hittar upp i fickan där vi sedan kan bygga ifrån och det är väl ett par av målen som har sin grund från högerfickan. Sen kändes det som att vårt man man spel gynna sig ju längre matchen gick och Falun blev trötta.

I och med segern så är det klart att Hagfors samt Västerås redan tar sig vidare ur gruppen. Under lördagen så ställs man mot varandra för att göra upp om vem som vinner gruppen. - Är väl en match tidigt där båda lagen gått vidare men jag tror båda vill sno åt sig första platsen för att få en grupptvåa i kvarten. Sen är det väl ett lag vi mött ett par gånger genom åren och vi vet är väldigt duktiga så det ska bara bli en rolig match att få spela.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: