#ibsilly
Artikelfoto: Per Wiklund
#ibsilly

Växjö värvar från rivalen Kalmarsund: "Vemodigt att lämna"

ANNONS

Centern gör ett känsligt byte: "Flera av oss i Vipers anser att han var den bästa spelaren i FBC under våra möten"

Växjö har under inledningen av 2024  presenterat flertalet silly-nyheter inför kommande säsong. Det står sedan tidigare klart att forwardsduon Manuel Maurer och Tommy Bolin kommer att lämna, samtidigt har man gjort tre nyförvärv i form av Emeli Akola (back), Michal Dudovic och Jonathan Nilsson (båda forwards).

Nu meddelar smålänningarna att man värvat på nytt. De tre tidigare nyförvärven har tagits in från utländska ligor men nyförvärv nummer fyra kommer från lokalrivalen Kalmarsund, detta i form av Filip Stjernberg.

25-åringen har tillhört Kalmarsund sedan säsongen 2018/19, innan dess representerade han moderklubben Craftstaden. Det blev totalt 221 matcher och 124 poäng (74+50) i Kalmarsund för Stjernberg som nu alltså byter till värsta rivalen – lagen möttes nyligen i SM-kvartsfinalen.

"Har letat efter en tvåvägscenter – detta kommer bli riktigt bra"

– För alla oss som följde den riktigt tuffa kvartsfinalserien mot Kalmar drömmer ju i praktiken mardrömmar om nr 21. Filip är en spelare med en bred repertoar och framförallt har han en tuff och fysisk spelstil. Flera av oss i Vipers anser att han var den bästa spelaren i FBC under våra möten. Sen gör det ju inte saken sämre att han är en fantastik fin person som enligt tidigare tränare är på varenda träning, aldrig sjuk eller skadad och ger alltid 150%. Vi har ju letat en del efter en tvåvägscenter och detta kommer bli riktigt bra. Framåt kommer vi nog använda Filip lite annorlunda mot hur han spelat i Kalmar men i defensiven gillar vi verkligen hur han spelat under säsongen, säger Växjös sportchef Erik Eskils i ett pressmeddelande.

Filip Stjernberg Foto: Per Wiklund

Filip Stjernbergs egna ord om övergången:

– Det känns väldigt bra även om det är vemodigt att lämna Kalmar, har ju lärt känna många fina personer i Kalmar och klubben som man kommer sakna. Men efter 6 säsonger känner jag att jag behöver en ny utmaning för att utveckla mig ytterligare. Det fanns flera spännande alternativ men Växjö har ju en spännande trupp och satsar verkligen för att ligga i toppen på SSL och utmana om titlarna. Har ju några år med mig i SSL ryggsäcken såklart så en del rutin tar jag med mig. Sen tror jag att jag kan tillföra lite i deras fysiska spel och samtidigt vara ett hot framåt. Så jag gillar tanken Växjö presenterat för mig.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: