Foto: Christoffer Sturesson
#ibsilly

Två landslagsmålvakter till SSL och en ny till allsvenskan

ANNONS

Tre målvakter uppges ha gjort klart med nya lag under veckan som gått.

Det har varit känt ett tag att Warbergs holländska succémålvakt Arvid Vonk, som blivit utsedd till södra allsvenskans bästa målvakt två år i rad, lämnar laget till nästa säsong. Enligt uppgifter till Expressen så ska Warberg redan ha gjort klart med Vonks ersättare. 

Tidningen skriver att den norska landslagsmålvakten Nicholay Halvorsen, som varit med de två senaste VM-turneringarna är Warbergs första värvning. Han ansluter från norska Tunet.

En annan landslagsmålvakt har också blivit klar för ett SSL-lag i dagarna och det är Helsingborg som värvat den danska landslagskeepern Emil Brixager. Han kommer närmast ifrån Höllviken där han blev utsedd till allsvenskans näst bästa målvakt efter just Vonk. 

– Det känns jättebra. Jag är både stolt och ödmjuk över att få representera FCH i SSL den kommande säsongen. Efter att Höllviken inte lyckades hålla sig kvar var det en naturlig fortsättning för mig att söka mig till FCH, säger Brixager. Han delar vidare att drömmen om att spela på den högsta nivån alltid funnits där och när FCH kom in i bilden, var det en perfekt match, skriver laget på sin hemsida.  

Brixager om sin spelstil:

– Jag har en vinnarskalle utan dess like. Man får jobba stenhårt för att göra mål på mig. Sen har jag ett lite vapen i mitt utkast, och jag är väldig atletisk - jag gillar att göra räddningar på olika sätt.

Även en tredje målvakt ska ha gjort klart med ett nytt lag i dagarna. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så ska allsvenska Lerum ha värvat in Vincent Sohlström från IBK Alingsås. 

 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: