JAS-bloggen

Lindås dubbelspel har gett resultat: "Gynnat samtliga spelare i truppen"

ANNONS

Bara timmar inför Festen drar igång så kommer den sista intervjun. Denna gången med en DJ-spelare som vi hittar i Lindås, Isabelle Sundsgård.

Lindås som inför den här säsongen anmälde två JAS-lag som hamnade i samma grupp. Ett under namnet Lindås IBK och ett under Lindås IBF. - Det var ju ett nytt upplägg för samtliga spelare i truppen, så det är klart att det fanns blandade tankar inför en sån sak till en början, men upplägget har alltid varit format för att gynna samtliga spelare i truppen. I och med att vi har varit två lag under säsongens matchspel i JAS, så har samtliga spelare fått spela väldigt mycket, vilket jag som spelare själv anser varit väldigt roligt, såklart. Också en stor bidragande faktor till att vi alla kunnat utvecklats individuellt som i sin tur resulterats i en utveckling för laget på en kollektiv nivå, säger hon till bloggen.

Två lag som egentligen är då är samma träningsgrupp och lag i grund och botten. Ett scenario där det säkerligen kan skapa lite rivalitet och känslor då man säkert vill visa vad man går för. - Rivalitet finns väl egentligen i alla lag och klubbar och det kan ju i många fall vara positivt för att pressa varandra framåt. Vi har alltid varit ett lag på våra träningar, Lindås och inte IBF eller IBK. Vi alla vill också alltid varandras bästa och jag skulle nog säga att det fört oss närmare som grupp med det här upplägget om varit. Vi har ju alltid vetat att det här är en resa som vi gör tillsammans.

Tillslut blev det så att laget som gick under ”IBF”, där hon själv spelade, drog det längsta strået och tog sig till slutspel. - Jag tycker att vi ska vara nöjda med mycket från gruppspelet. Vi har stött på bra motstånd i många matcher men trots det har vi i en stor utsträckning kunnat vara ett bollförande lag. Vi har också under säsongens gång börjat hitta en stark kemi som växt allt mer för varje match, spelare mellan. Vilket har gjort att en stark tillits byggts upp till varandra. Som tidigare nämnts har vi ju varit två lag, vilket har gjort att vi i visa jas-matcher varit få spelare i jämförelse med motståndet, det här är någonting som varit väldigt utvecklande då vi har fått lära oss att spela smart och använda varandras styrkor på rätt sätt. Så jag tycker att vi tagit oss an utmaningen och tacklat den bra.

I januari så valde man taktiskt att flytta över ett par spelare till just IBF som både spetsade och breddade truppen. - Det har såklart betytt otroligt mycket. En av våra största styrkor som lag är att vi har många spelare som är bra på olika saker, genom att vi i januari skrev över flera spelare så fick vi in ännu fler styrkor till truppen.

I playoff så fick man stöta på Landvetter, en match man hamnade i underläge i, men kunde vända och vinna. - Jag tycker att matchen mot Landvetter är precis så som en kvalmatch ska vara, jämn intensiv och fartfylld. Vi är i underläge inför andra perioden, då det står 2-0. Det som gör att vi kan vända matchen till våran fördel därifrån är tron på oss själva samt att vi var lugna i skallarna. Vi växer oss in i matchen mer och mer och spelar väldigt smart och håller mycket boll. På så sätt blir väl Landvetter lite smått stressade och jag tycker att matchen känns stängde efter att Wilma Berlin drar ett handledsskott i krysset med cirka halva sista perioden kvar att spela.

Hur har ni förberett er efter att ni blev klara för Festen? - Förberedelserna till festen har väl egentligen varit påbörjade under ett års tid nu, om inte mer. Men generellt efter kvalmatchen så har vi fokuserat mycket på att finslipa på detaljerna och fortsatt träna, för att hålla oss i form och kunna vara som bäst när det gäller.

Lindås kommer i sin grupp ställas mot Falun, Täby samt CL98. - Vi har tre tuffa gruppspelsmatcher framför oss, mot tre duktiga lag. Jag tycker bara att det ska bli roligt att vi ska få mäta oss mot bra motstånd. Det är ju tre lag i våran grupp, som precis som vi tränat och kämpat hårt för att nå till innebandy- festen. Jag tycker därför att vi ska vara ödmjuka inför uppgiften, det är ingen match som är gratis i Uppsala. Men jag tror att tron på oss själva, det vi gör och är bra på, kommer vara avgörande för att vi ska kunna ta oss an våran grupp på bästa möjliga sätt.

Vilka ser du som favoriter i hela turneringen? - Jag får svara RIG på den här frågan. Alla spelare i tuppen håller en väldigt hög kvalité och deras lägsta nivå som lag är extremt hög. Jag tror också att Täby kan vara en favorit i den här turneringen, känns som en klubb som är duktiga på att få ihop juniorverksamheten med seniorverksamheten, vilket gör att många av deras spelare är mogna på plan. Men jag tror på oss också, vi åker inte till Uppsala för att inte göra vårt yttersta för att nå guldet.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: