JAS-bloggen

Moälven/Örnsköldsvik vill avsluta starkt: " Alla är här av en anledning"

ANNONS

Ett av lagen som är på plats i helgen under Innebandyfesten är Moälven/Örnsköldsvik som gjort en stark säsong hittills och siktar nu att avsluta på topp.

Laget som förra året spelade med två separata föreningar, men som inför årets säsong alltså valde att kombinera ett lag. - Det var lugnt mellan lagen då för många kända varandra sen innan via skola och många har spelat med varandra sen förut, säger Lukas Eskelind till bloggen, som är från Örnsköldsvik IBK.

Just diskussionen om att slå ihop lag eller inte har ju varit aktuell tidigare, där syftena har varit lite olika beroende på vilka föreningar det gällt. - Anledningen till att vi slog ihop iår var för att alla ville ta sig till innebandy-SM och alla kände att det skulle bli bäst om vi startade ett samarbete mellan lagen.

Utöver då att kombinera lag i JAS, så har respektive förening spelat division 2, där man faktiskt kvalade mot varandra. Ett speciellt upplägg med andra ord, där du ena dagen är lagkamrat för att dagen efter stå och möta varandra. - Jag tycker det har funkat bra med matcherna, men det har varit lite svårare att få chansen att träna med varandra eftersom alla hade träningar med sin egen förening under säsongen.

Hade ni förväntat er på förhand att det skulle gå så bra?

  • Vi visste att vi var ett skickligt lag som kunde ta sig långt iår. 

I gruppspelet tog man en andraplats bakom RIG tillslut som får ses som mer än godkänt. - Jag är jättenöjd med vad vi åstadkommit under gruppspelet och vi hade minst en topp fyra placering som mål innan säsongen startade .

Därmed så lottades man mot gruppens trea, nämligen Dalen. En dramatisk match som man tillslut vann i förlängning. - Matchen mot Dalen så började vi svagt,men i tredje perioden så tog vi tag i matchen och lyckades avgöra i förlängningen.

Hur har ni förberett er inför Festen sedan avancemanget blev klart?

  • Vi har tränat på allt möjligt inför festen, både fysiskt och taktiskt.

Laget kommer spela i B-gruppen och där möta Rosenbergs Arlanda, Lindås samt Helsingborg. - Jag har inte bra koll på lagen i våran grupp, det ända jag vet är att det kommer blir tre tuffa och roliga matcher.

Tror du de andra fortsatt kommer underskatta er?

  • Jag tror inte nåt lag kommer underskatta ett annat lag i den här turneringen för alla lag som har tagit sig hit är här för en anledning.

Vilka ser du som favoriter till guldet?

  • Jag tror att Pixbo kan bli tuffa att slå om man tänker vad dom gjort under tidigare år i SM.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: