JAS-bloggen

Inför Festen - HJ-grupp D

ANNONS

Näst sista gruppen ut från Festen, är killarnas D-grupp. Här kan ni läsa mer om de fyra lagen som slåss om kvartsfinalsplatserna!

HJ grupp D: 

1.Nykvarns IF Utveckling 

2.Fagerhult Habo IBK ungdom 

3.Lillån IBK 

4.Gävle GIK 

Kommentar: En grupp som precis som de andra, öppnar upp för frågetecken, skrällar och oklarheter. Jag håller ändå Nykvarn som favoriter, dels efter att man gått starkt genom gruppspelet och playoff, men även sett till nyförvärven som kom inför säsongen. Oscar Snell och Benjamin Lindskog håller hög klass och många av lagets spelare har regelbundet spelat division 1 under året. Man har många 05:er som nu har sin sista chans att gå långt och jag tror man är ruskigt revanschsugna att visa vad man kan prestera för övriga lagen runtom i Sverige. Enbart en förlust i gruppen, där man i övrigt ångade på i toppen och kunde hålla Västerås bakom sig. Just 10-3 seger i playoff mot Bergs, som ändå är ett bra lag, tycker jag sänder starka signaler till övriga lagen. Just att gruppen kanske saknar en tydlig guldfavorit där lag som Fagerhult och Gävle är skrällar i mångas ögon, gör det ju än mer rimligt på förhand. 

Jag tror att vi bakom kommer finna ”skrällaget” Fagerhult. Absolut ett duktigt lag, men skrällen i sig var att man först slog ut KFUM Jönköping (som visserligen hade en del avbräck), men att men sedan slog ut Hovslätt i nästa runda på straffar. Man har spelat i en tuff grupp överlag, med lag som ovan nämnda, men även CL98, Jönköping och Växjö. Nog för att man förlorade sex matcher i gruppen, men segrarna i playoff visar ändå att man kan få bra träff och mot Hovslätt så nyttjade man ett man-man spel som kan bli svårt att hantera. 

I laget finns det flera spelare som representerat Västergötland, där några av dem tog ett silver här i januari. Potentiell matchvinnare är målvakt Alvin Eckert som visat hög skicklighet under senaste månaderna och även fått chansen i klubbens A-lag i allsvenskan. Jag tror man fortsätter på inslaget att skrälla och att mentaliteten bara är att gå ut och köra. 

Bakom finner vi Lillån, som efter flera misslyckanden, äntligen kunde ta sig till Festen med sin ändå omtalade 05-kull. Kullen som varit lovande, men där man kanske inte lyckats ta klivet upp i seniormiljön. Spelare som Casper Johannes, Emil Carlsson och Ludvig Björkegren Torebring såg ut att bli A-lagsspelare för ett par år sedan, men har inte lyckats etablera sig fullt, där det såklart finns olika bakomliggande orsaker som tex skadeproblem. Nog för att man vann C-gruppen, men som jag var inne på i en annan genomgång, så tror jag att kvaliten där var ganska blandad vilket gör att det är svårt att dra alltför stora växlar. 

Man har heller inget överdrivet snitt offensivt sett till antal gjorda mål, vilket såklart kan vara en faktor på Festen när det är kort om tid. Vinsten mot Skälby, som visserligen förstärktes av Jonathan Berglund, visar väl främst bra träff i defensiven med enbart tre insläppta. Jag tror som sagt man missar slutspelet denna gången dock och i slutändan kommer få spela placeringsmatcherna. 

Gävle är sista laget i gruppen, som slutade på en fjärdeplats i B-gruppen med endast en poängs marginal ner till Hälsinggården. Därmed lottades man mot ettan Storvreta i playoff där man vann på straffar. Gävle som förra året hade ett tuffare år, men där det finns ett par intressanta 06:er, inte minst i Wille Källberg, Melvin Raumer-Johansson och Axel Seebass som båda fått testa allsvenskan detta året. 

Gruppspelet man genomförde lovar inte alltför mycket sett till antalet poäng, men man verkar själv ganska lugna, då man både hört och läst att laget i sig valt att gå runt på mycket spelare, gett många förtroende och att man därmed nu ska vara som bäst. Mycket möjligt att man träffat formen nu och det finns ett par luriga spelare, men jag tror inte man når hela vägen här. 

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Alexander Isberg, Nykvarns IF Utveckling
  • Melvin Raumer-Johansson, Gävle GIK
  • Mille Maltell, Fagerhult Habo IBK Ungdom

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: