Foto: Christoffer Sturesson
SSL-kval

Beskedet kring Warbergs 3 osäkra poängkungar

ANNONS

Hur står det egentligen till med Warbergs tre nyckelspelare inför dagens fjärde SSL-kvalmatch?

Ikväll kan Warbergs IC bli klara för spel i Svenska Superligan nästa säsong. Men då krävs det att man besegrar Sundsvall FBC på den svårspelade parketten i Sundsvall Sporthall. Hallänningarna leder med 2-1 i matcher efter två två hemmavinster och en strafförlust borta. 

Warberg har dock inte haft optimala förutsättningar inför dagens match då ettan, tvåan och fyran i den interna poängligan haft bekymmer under veckan. Max Källerteg åkte på en propp i senaste matchen, Filip Erheden stod i båset på kryckor med en överansträngd fot senaste matchen och Anton Birgersson missade matchen på grund av sjukdom. 

Birgersson fanns inte med på bussen som lämnade Warberg igår men han kommer trots det vara med på matchen enligt tränare Johan Astbrant. 

– Anton är tillbaka och kommer upp med flyget imorgon (läs onsdag). Då får han en extra dags återhämtning till och han är redo för fajt, sa Astbrant till Hallands Nyheter

Enligt tränaren kommer Källerteg också till start men Erheden fanns inte heller med på bussen och han kommer heller inte flygas upp tillsammans med Birgersson. Utan det lutar istället åt att det är slutspelet för säsongen för Erheden.  

– Jättetråkigt för honom. Han har gjort sin kanske bästa säsong sedan han kom till Warberg. Det är klart att Filip spelar i alla spelformer och vi behöver förändra både i 5-5, i powerplay, boxplay och specialteamspelet. Men vi har en stark trupp och bra spelare, säger Astbrant till tidningen

Matchen startar 19.00 och går att se Aftonbladet TV. Vinner Warberg är de klara för SSL och vinner Sundsvall spelas det en avgörande match i Warberg om en vecka. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: