Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)
Locket på från Pixbo om Oskar Weissbachs skada
ANNONS

Oklart om stjärnan kan spela vidare i slutspelet.

Det var i samband med 5-3-målet i gårdagens semifinalmatch mot Falun som Pixbos Oskar Weissbach direkt efter skottet landade olyckligt på axeln och fick åka till sjukhus. Nu är många oroliga kring hans status inför fortsättningen.

Jag har naivt försökt få information från Pixbo om hur läget ser ut men av förklarliga skäl, och som brukligt i slutspel, vill de inte kommentera. Min magkänsla säger att det ser mörkt ut.

Det vore fruktansvärt tråkigt, och ett jättetufft avbräck för Pixbo. Tillsammans med Jon Hedlund och Daniel Kalentun, och kanske Felix Lanver med den formen han har just nu, ser jag Weissbach som lagets viktigaste spelare. Han delar poängligaledningen i slutspelet med just Lanver på 17 poäng. Han står för en unik dimension i Pixbos spel. Fortfarande finns det steg att ta för honom, att bli jämnare i sina prestationer. Men när Weissbach är som bäst, en nivå han börjar hålla allt oftare och under längre perioder, så är han outstanding. För mig är han helt given i en VM-trupp.

Lägligt för Pixbo är ju att man har börjat matcha in Linus Nestorsson, nu blir det kanske dags för 60 minuter för hans del, och hans inhopp hittills har sett bra ut. Det är ett namn för topp 2-kedjorna. Filip Wramdemark, Arvid Äse, Felix Lanver, Gustav Fritzell, Victor Johansson och Linus Nestorsson vore fortsatt en stark uppsättning för kedja 1 och 2.

Men utifrån hur läget är nu, med kniven mot strupen för Falun och om Weissbach saknas, så tänker jag att den bästa insatsen hittills kommer att krävas av Pixbo för att norpa den där fjärde vinsten. Fler spelare kommer behöva komma upp mot sina maxprestationer.

För Falun tror jag att nyckeln blir att få stopp på Felix Lanver. Stänga den kanten, så gott det går, ligga ännu närmare honom. Då är mycket vunnet. Saknas Weissbach så blir Lanver och hans kant en mer konkret fokuspunkt att prata om på förhand. Det finns förstås många fler hot men de tror jag Falun kan hantera mer på uppstuds.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: