Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Framtidslöftet Isac Olsson Ferm klar för FC Helsingborg

ANNONS

Fortsätter att värva stora talanger från lokalkonkurrenten.

FC Helsingborg presenterar ett spännande nyförvärv till sina led, Isac Olsson Ferm, ett ungt stjärnskott som redan gjort avtryck i allsvenskan.

Med sina rötter i Oxie och en karriär som tog fart i Höllvikens ungdoms- och juniorlag, har Isac blivit en välkänd figur i Skånsk innebandy. Han har bidragit till att föra Höllviken till Innebandyfesten tre gånger och trots sin unga ålder på 19 år har han samlat på sig erfarenhet från tre säsonger i allsvenskan, där han senast stod för 31 poäng på 22 matcher.

Isac delar med sig om sin glädje över flytten till FCH: 
– Det känns extremt kul att skriva på för FCH. Jag kände att jag behövde ta nästa steg i min innebandykarriär och FCH är rätt plats för mig att göra det.

Isac, som har personliga band till några av spelarna i klubben, känner till FCH:s strävan efter ständig utveckling och framsteg. 
– Jag känner ett par spelare i klubben och de har bara pratat gott om den! Sen vet jag att det är en klubb med ambitioner att utvecklas hela tiden.

Beskrivningen av sig själv som spelare ger en hint om vad FCH fansen kan förvänta. 
– Jag är en spelare som är stark på boll och har framförallt mina styrkor i det offensiva spelet.

Isac har tydliga mål inför säsongen med FCH. 
– Mina förväntningar är att spela mycket och bidra med mina styrkor till laget för att slåss om slutspelsplatserna.

Med Isac Olsson Ferm i laget, ser FCH fram emot att fortsätta sin satsning på att utveckla unga talanger från Skåne.

Källa: Pressmeddelande

Redaktörens kommentar: “Höllviken är ett sjunkande skepp, nu åkte man ur allsvenskan och framtidshoppet har varit att ta tillvara på sina supertalanger födda -05 som tillhör Sveriges bästa i årskullen. Men man tappade Jens Rasmusson inför denna säsong och nu sticker även den bästa 05:an, Olsson Ferm. Dessutom har Isac Palm, som också ingått i den skaran, gått över till att spela i Helsingborgs JAS-lag. För FCH är det här såklart perfekt. Man bygger vidare med unga och utvecklingsbara spelare. Just Olsson Ferm har fysiken för att leverera direkt i SSL. För två år sedan rankade vi honom som topp 7 av 05-födda talangerna i Sverige på pojksidan. Bara namn som Daniel Kalentun, Jonathan Berglund, Gustav Lindberg och några till kom före.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: