ssl-kvalet
Artikelfoto: Tomas Brandt Wangel och Aftonbladet
SSL-kval

Rasar mot förbundet: "Fruktansvärt dålig nivå"

ANNONS

Tränarens reaktioner på domarkaoset: "Behandlar situationen som om det vore en division två-match mitt i säsongen"

Strängnäs säsong är över. Det stod klart igår efter att den allsvenska tabellfyran förlorat den tredje kvalfinalen mot Dalen, något som gör att man spelar kvar i andradivisionen även kommande säsong.

Gårdagens match, som Dalen vann med klara 9-2, blev inledningsvis försenad med 90 minuter. Orsaken till detta var att det ordinarie domarparet fastnat på flygplatsen. Domarna kom aldrig till matchen, istället kallades ett reservpar in för att döma.

Johan Jönsson, tränare i Strängnäs, riktar nu kritik mot hur situationen hanterades.

– Dalen säger att det finns två Umeådomare som kan döma matchen. Vi samlas då i omklädningsrummet och tycker "nej, det är inte aktuellt" och dessutom håller de inte nivån. Vi sa att vi väntar på matchen till 19 eftersom de ordinarie domarna skulle landa senast 18.30, säger Johan Jönsson till Ekuriren.

"Det är under all kritik, så här får det inte gå till"

Enligt Jönsson får Strängnäs vid 16:10-tiden höra av en person i Dalenjacka att matchen börjar klockan 17:00, något man inte var förberedda på. 

Tio minuter senare ringer Strängnäs upp förbundet för att få klarhet i vad som händer. Där får man höra att matchen ska starta 17:00, men enligt Jönsson så var det ingen från förbundet som berättat det för dem.

– Vi får en jättedålig uppladdning tycker jag. Man märker i första perioden att vi inte är där. Vi ger bort alldeles för mycket lägen och då är Dalen alldeles för bra. Vi hade förberett oss med en skitbra uppladdning och kände oss verkligen på g och revanschsugna men det blev inte alls en sån tändning som vi hade hoppats på, säger Jönsson.

Han fortsätter:

– Jag tycker de behandlar situationen som om det vore en division två-match mitt i säsongen, "vi kastar in ett par andra domare". Det här är bedrövligt dåligt när det är kval till världens bästa liga och man behandlar det på det här sättet. Det är fruktansvärt dålig nivå. Det är under all kritik, så här får det inte gå till. Och att de inte ringer och berättar att det är så här vi bestämt ... Nej, det är så fruktansvärt jävla dåligt skött.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Fotnot: Innebandymagazinet söker Svenska Innebandyförbundet. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: