Foto: Anna-Karin Lindholm
Herrettan

Örebro SK upp i ettan: "Vi har en bra stomme att stå på"

ANNONS

Tog upp moderklubben i division 1: "Såklart extra kul"

Örebro SK gick under nyligen upp i herrettan efter att man slagit ut Lockerud Mariestad med 8-1 och 2-1 i matcher. Örebro var väldigt formstarka och saktade aldrig ner tempot. Extra imponerande med Örebro SK är att de kom fyra i serien (Herrar division 2 VIBF/ÖLIBF). I första playoffet slog man ut IBK Köping och tog sig vidare till play off 2.

Vi tog oss en intervju med Örebros Isac Sellberg som varit i föreningen länge och även har föreningen som moderklubb.

Hur upplevde du ditt första kval?
- Det blev faktiskt mitt andra kval det här, Vi åkte ut i första kvalrundan i tredje avgörande matchen mot Per-Ols förra säsongen. Vi tappade en 7-4-ledning då i sista perioden och förlorade sen i förlängning. Det var ett jobbigt sätt att åka ut på men jag tror både jag och laget lärde oss en del från det förra året som gjorde att vi lyckades
med att kvala upp i år istället

Du är en tongivande spelare för klubben, hur kändes de att vara med att återigen ta upp föreningen till H1?
- Det känns väldigt skönt att vi lyckades ta oss upp i år. ÖSK är min moderklubb så det är såklart extra kul att få vara med om ett avancemang uppåt med sin moderklubb.

Har ni som lag/förening satsat på att gå upp till H1 denna säsongen?
- Jo men det har varit ett utav våra mål att ta oss upp den här säsongen. Tror vi satte det som mål på nåt lag möte i början av säsongen. Vi hade det även uppe i slutet av förra säsongen på någon träning efter vi åkt ur kvalet då att vi den här säsongen ville ta klivet upp. Så det känns bra att vi lyckades infria det målet.

Ni kom fyra i serien, hur påverkade det er mentalt i kvalet?
- Vi hade ett delmål och det var att komma topp fyra i serien så vi fick kvala. Det fixade vi och det spelade inte så stor roll för oss vilken av dem platserna vi hamnade på. Mentalt påverkade det oss inte så mycket att vi blev fyra utan vi inom laget visste att vi ville vara som bäst i ett kommande kval och då spelade det inte så stor roll om vi blev etta eller fyra i serien.

Vad tror du är lagets styrkor inför H1 för att hålla sig kvar?
- Tycker vi har en bra stomme att stå på redan med både yngre och äldre spelare i laget som kompletterar varandra bra. Våran styrka den här säsongen har varit att vi varit ett starkt lag tillsammans som hela tiden jobbar för varandra det tror jag blir viktigt kommande säsong också att vi fortsätter med. Sen måste alla höja sig ett snäpp när man går upp en division men det tror jag många i laget har i sig att kunna göra.

Hur har ni upplevt motståndet i kvalserierna?
- Köping som vann våran serie hade vi rätt bra koll på inför första kvalrundan och visste att det är ett bra lag vi skulle möta. Vi hade tagit varsin vinst i grundserien så vi visste att det skulle bli jämna matcher mot dem. Vi förlorade första matchen borta med 7-2 där Köping gör en riktigt bra match inför sin hemmapublik. Sen kniper vi match två på hemmaplan där vi istället lyckas justera på lite saker som gjorde att vi kunde ta det till en tredje avgörande match. I match tre sen på bortaplan så ligger vi under med 2-1 med sex minuter kvar i tredje perioden då vi visar enorm karaktär i hela laget och vänder med två snabba mål till 3-2 och sen håller vi ut och lyckas vinna.

– Lockerud hade vi inte så bra koll på inför matchserien eftersom dem spelade i en annan serie. Vi öppnar matchserien med en riktigt bra match borta mot dem där vi vinner med 2-7. Tycker vi gör en nästintill prickfri insats där i den matchen som gav oss chansen att kunna avgöra på hemmaplan. I matchen hemma så tycker jag inte vi gör en dålig match men vi kommer inte riktigt upp i nivå samtidigt som Lockerud gör en bättre insats än i första matchen. Deras William Envall gör en grym match med där jag tror han gör 3 eller 4 mål på oss. Dem vinner efter förlängning där och då fick vi ställa in oss på en sista avgörande match igen.

– Sista matchen så gör vi återigen en riktigt bra match tycker jag. Det är tillknäppt första halvan av matchen innan vi gör tre snabba mål i andra perioden som gör att vi får grepp om matchen. Därifrån så ger vi aldrig riktigt Lockerud chansen att komma in i matchen igen. All eloge till både Köping och Lockerud som bjöd upp till att det blev två riktigt roliga matchserier.

Är det någon i laget som utmärkt sig extra den här säsongen?
- Tycker det är många i laget som haft en väldigt fin säsong. Alla i min femma som jag spelat med under säsongen har gjort det riktigt bra. Men om jag ska plocka ut någon så måste det ändå bli våran kapten och min radarpartner Pontus Hellsing. Han och jag har spelat ihop en hel del sen förra säsongen och han är otroligt viktig för vårat lag. Han gör alla sina medspelare bättre hela tiden och bidrar med poäng framåt men även ett hårt defensivt arbete. Han är en sån spelare och person som alla lag skulle vilja ha.

Sista matchen blev en liten urladdning där ni vann med 8-1, hur var stämningen i båset?
- Vi gör verkligen en otroligt bra match som jag nämnde tidigare. Både offensivt men framförallt defensivt där är vi solida genom hela matchen och stänger ner Lockeruds offensiv totalt tycker jag. Hela laget gör jobbet och tycker vi hjälpte Porkka i målet med att täcka skott hela matchen. Stämningen var bra i båset och det var en bidragande faktor till att vi vann skulle jag säga. Både “Mackan" och Ojala (våra tränare) tryckte på det inför matchen och i periodpauserna att vi skulle ha bra energi i båset som skulle vara en nyckel för att kunna vinna. Sen är det såklart magiskt att få avsluta en säsong med uppflyttning i sista matchen och få fira med hela laget och alla våra supportrar som hade åkt till Mariestad för att stötta oss.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: