JAS-bloggen

Inför Festen - DJ grupp H

ANNONS

Sista gruppen ut på DJ-sidan är H-gruppen, som även den innehåller två gruppsegrare som tagit sig hela vägen.

DJ-grupp H:

1.Warberg IBF

2.Umeå Västra IF/IBK

3.Rönnby Västerås IBK Ungdom

4.Huddinge IBS

 

Kommentar:

Det finns ett par 05:er i Warberg som nu har sin sista chans. Förra året föll man i playoff mot Onsala, men inför årets säsong så tillkom ju flertalet spelare från Träslövsläge som har förbättrat laget ytterligare ett snäpp.

Även om My Hedberg skadade sig, vilket såklart var ett tungt avbräck, så vann man gruppen på imponerande 42 poäng där enbart två förluster inkasserades mot Lund samt Onsala. Laget har snittat drygt tio mål per match vilket såklart imponerar enormt, men där det fanns ett strykgäng i botten som Warberg gjorde 50 mål på totalt i två matcher… Oavsett motstånd, så vet vi att det finns en stark offensiv kraft i Warberg och det gäller att man nyttjar det fullt. 

I playoff så tog man fram just en del av det och slog Malmö med 11-4 och just offensivlustan i samband med att det är sista chansen för flera, så tror jag att Warberg kan ta gruppsegern här.

Umeå Västra är ett lag som har gjort ett fint gruppspel, där man planenligt tog andraplatsen bakom RIG (som alla väntade sig skulle vinna). Två förluster mot RIG samt ett kryss mot Örnsköldsvik är mer än godkänt och sett till att laget även tog sig upp till Allsvenskan från division 1, där många av tjejerna spelar, så är det också en aspekt att väga in. Stora delar av truppen har under de senaste åren representerat Västerbotten i SDF-SM samt ett par av dem fanns med när laget tog sig till USM-Festen under säsongen 21 /22 när man nådde en kvartsfinal. Jag har underskattat lagen från norr förut och vågar nog inte göra det igen. Sett till Rönnbys avbräck så tror jag Umeå kan ta andraplatsen!

Bakom finner vi ett lag som Rönnby, som också vann sin grupp och allt som oftast tar sig vidare i dessa sammanhang. Förra året var dock ett undantag då man missade Innebandyfesten i JAS-klassen, men kompenserade då med ett silver i USM, där man även detta året var långt framme och slogs. Utöver att ha vunnit JAS-gruppen och tagit sig vidare, så har man även lyckats kvala sig upp till Allsvenskan med en stor del av JAS-laget i truppen. 

Enormt avbräck dock i Emellie Gharaei som är reggad i klubbens “A-lagsförening” och därmed inte får vara med (missade även Festen i USM-klassen). Hon hade annars kunnat vara skillnaden mellan en plats i kvartsfinalen eller inte i slutändan. I helgens avgörande kvalmatch till Allsvenskan saknades även Nora Kökeritz och då det sägs att hon heller inte kommer till spel, så minskar lagets chanser ytterligare en snäpp skulle jag säga. Jag tror därmed att man kan missa kvartsfinalen just på grund av avbräcken, även om det finns flertalet intressanta spelare bakom som säkerligen vill visa upp sig.

Sist ut har vi Huddinge, som jag tror kommer sist. Inte för att det är ett dåligt lag, men för att jag ser de andra snäppet ovanför samt att jag fortsatt är lite tveksam till vilken kvalité E1/ E2 grupperna har haft. 

Huddinge gick ju till Festen förra året med, där man fick se sig komma sist i gruppen med en inspelad poäng. Drygt hälften av spelarna som var med då, har antingen blivit för gamla, bytt lag eller slutat helt och man har därmed fyllt på med en del yngre spelare. En spelare som Olivia Tellström Jovic har haft mer fokus på klubbens A-lag, men är en viktig pjäs vilket även Evelina Siimes Gladh kan bli efter hon anslöt från Nykvarn i slutet av januari månad.

I gruppen slutade man efter Älvsjö vilket man inte ska skämmas för och i playoff så kunde man imponera och slå Salem med stabila 2-7 som hade vunnit sin grupp. Underdogs blir man och det kanske kan passa laget i slutändan?

Tre spelare att hålla ögonen på: 

  • Engla Westman, Umeå Västra IF
  • Svea Bäckström, Rönnby Västerås IBK Ungdom
  • Engla Blomberg, Huddinge IBS

Moa Nilsson från Umeå Västra säger såhär: 

“Kul att hamna i en bra grupp med bra lag, ser fram emot att spela rolig och tuff innebandy och det är det vi har jobbat för hela säsongen, skulle vara kul att få avsluta säsongen uppe på pallen!”

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: