Söndagens matcher
SSL-kval

Telge är klara för SSL efter dramatisk avslutning mot Skoghall

Telge besegrade Skoghall med 2-1 i matcher och spelar i Svenska Superligan nästa säsong.

Efter två raka bortavinster skulle det idag avgöras i Västergård Arena i Södertälje inför 867 personer vem av Telge och Skoghall som skulle få spela i Svenska Superligan nästa säsong.

Gästerna började bäst och gick upp i en 2-0 ledning efter första perioden. Men en fenomenal mellanakt av Telge vände på steken och inför sista perioden stod det helt plötsligt 5-2 till hemmalaget.

Inledningen av tredje perioden så kändes det som att Telge skulle gå mot en säker seger men Skoghall ville annorlunda och efter två reduceringar var det helt plötsligt match igen med sju minuter kvar att spela. Skoghall öste på framåt samtidigt som Telge bara höll i bollen och försökte döda tid.

Under slutminuten skapade Skoghall ett par jättefarliga lägen men en storspelande Oliva Nilsson såg till så att inga mera bollar rullade in bakom mållinjen.

I vanlig ordning var det Telges fruktade förstakedja som låg bakom vinsten med fyra av matchens mål. Wera Nygren, som utsågs till matchen spelare, gjorde 2+1, Therese Gustafsson 2+0 och Felicia Forsmark 0+2. Telge gör nu Dalen sällskap upp till SSL.

Se alla målen från matchen i klippet ovan.

Målvakt - Ut20:00 Olivia Nilsson

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1